Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban, atac în valuri la PSD: 'Transferul cotelor de contribuţii de la angajator la angajat e de fapt o alba-neagra'

Ludovic Orban, propus vicepresedinte al Camerei Deputatilor

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că, anul viitor, 25% din unităţile administrativ-teritoriale vor intra în incapacitate de plată.

"Pe funcţionărime (cei de la PSD - n.r.) i-au cam atras de partea lor pe mulţi, mai ales din aparatul de stat, mai puţin din administraţia locală. În general, în administraţia locală, lăsându-se libertatea autorităţilor locale să aplice grilele de salarizare, în unele localităţi au câştigat primari, în alte localităţi au pierdut primari, pentru că sunt primari sau preşedinţi de consilii judeţene care nu au cedat tentaţiilor populiste de a se duce cu salariile până la găurirea bugetului. Eu vă spun - anul viitor 25% din unităţile administrativ-teritoriale vor intra în incapacitate de plată, e posibil să înceapă de anul ăsta", le-a spus Orban, sâmbătă, femeilor liberale, reunite la Şcoala de vară, conform Agerpres.

Citește și: Băsescu, atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa lui Isărescu: 'Doctor Isărescu nu ar mai putea să dea lecţii docte...'

El a afirmat că transferul cotelor de contribuţii de la angajator la angajat reprezintă o şmecherie. "Transferul cotelor de contribuţii de la angajator la angajat e de fapt o alba-neagra, un hocus-pocus, o şmecherie în care grosul creşterilor salariale pe salariul brut ale angajaţilor din sectorul public se duce în buzunarul statului şi nu în buzunarul angajatului", a arătat Orban.

Liderul liberalilor a declarat, de asemenea, că social-democraţii "sunt capabili să facă orice ca să rămână la putere".

Citește și: Germania face DREPTATE: Pregătește LOVITURA FATALĂ pentru Ungaria

"Nu mai putem să îi lăsăm pe ăştia să guverneze, duc ţara în dezastru. Nu au niciun fel de scrupul, sunt capabili să facă orice ca să rămână la putere. Uitaţi-vă ce fac cu UDMR-ul! E inadmisibil, când ştii foarte bine că Ungaria pregăteşte, mai ales că au campanie electorală, principala temă în campania electorală va fi exploatarea minorităţilor maghiare din statele din jur, (...) or tu, în condiţiile astea, le cedezi ungurilor Statutul minorităţilor? Le cedezi coborârea pragului la folosirea limbii materne în administraţie de la 20% la 10%? (...) E o sfidare şi o jignire la adresa românilor", a afirmat Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.