Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban despre decizia lui Tăriceanu de a sesiza CCR în cazul Belina: Este de o absurditate fără precedent

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, critică decizia lui Călin Popescu-Tăriceanu de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la cazul Belina, afirmând că preşedintele Senatului se foloseşte de acest caz pentru a solicita CCR "validarea unui regim de imunitate acordată pentru emiterea Hotărârilor de Guvern".

"Am luat act cu stupefacţie de decizia preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la cazul Belina, faţă de care a fost declanşată o anchetă penală referitoare la modalitatea în care a fost transferată această proprietate. Atragem atenţia asupra obiectivului real urmărit de domnul Tăriceanu şi semnificaţiei gestului său, care este de o absurditate juridică fără precedent. Practic, folosind cazul Belina drept prilej, Călin Popescu-Tăriceanu solicită Curţii Constituţionale validarea unui regim de imunitate acordată pentru emiterea Hotărârilor de Guvern. Astfel, orice ilegalitate s-ar comite prin emiterea unei HG, nimeni să nu răspundă pentru eventuala încălcare a legii sau pentru prejudiciul cauzat", precizează Orban, într-un comunicat remis miercuri Agerpres.

Potrivit liderului PNL, validarea unei astfel de interpretări deschide calea unor "abuzuri de neimaginat în legătură cu resursele publice, fie că este vorba de proprietăţi sau că este vorba de fonduri publice". "Aşadar, dacă i s-ar da curs solicitării domnului Tăriceanu, de a doua zi Guvernul PSD - ALDE nu ar mai fi îngrădit cu nimic ca prin Hotărâre de Guvern să opereze orice deturnare de fonduri publice sau proprietăţi pofteşte", susţine Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.