Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban despre votul în cazul Plumb: O majoritate nocivă ia decizii împotriva interesului general al României

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a comentat marţi votul dat în Camera Deputaţilor în cazul solicitării DNA referitoare la Rovana Plumb, afirmând că "o majoritate nocivă ia decizii împotriva interesului general al României".

"O majoritate parlamentară nocivă, condusă de lideri certaţi cu legea, ia decizii împotriva interesului general al României. Deputaţii PSD, ALDE, UDMR nu mai acceptă ca vreun coleg de-al lor să fie nici măcar cercetat penal. Orice demers al justiţiei este blocat în Parlament, care se substituie celor abilitaţi de Constituţie şi de lege să decidă dacă cineva este sau nu vinovat. Unul dintre puţinele puncte negative rămase în rapoartele din cadrul MCV este tocmai împiedicarea de către majoritatea parlamentară a derulării anchetelor penale. Şi exact asta face în continuare coaliţia anti-justiţie. Adică ne condamnă pe toţi românii la menţinerea acestui statut deloc onorant pentru noi. DNA nu a cerut nici reţinere, nici arestare preventivă, nici sechestru, ci doar să poată derula ancheta penală. Răspunsul majorităţii arată clar gregarismul caracteristic spiritului de clan mafiot", a scris Orban, pe Facebook.

El a precizat că oamenii trebuie să facă diferenţa între cei care au votat la vedere toate solicitările justiţiei şi cei care le blochează. "Dacă nu se mai doreşte un Parlament dominat de frăţia corupţilor, este necesară prezenţa la vot şi acordarea votului către cei corecţi", a mai scris Orban. Camera Deputaţilor a respins marţi solicitarea DNA privind efectuarea urmăririi penale a deputatului social-democrat Rovana Plumb, fost ministru al Mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.