Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban este categoric: 'Creştinismul şi islamismul nu merg mână-n mână. Nu e loc de haos'

Ungaria nu poate lăsa loc pentru anarhie, a declarat premierul ungar Viktor Orban într-un interviu publicat joi de Passauer Neue Presse, el subliniind că, dacă Grecia şi-ar fi protejat graniţele, atunci Europa nu s-ar fi confruntat cu criza migraţionistă, transmite MTI, potrivit agerpres.

Şeful executivului de la Budapesta a menţionat că ţara sa respectă legile europene şi internaţionale prin protejarea frontierelor Schengen şi a calificat drept 'absurde' criticile la adresa acestei abordări.

Citeşte şi: Incredibil de INDECENTĂ. Oferta Madonnei pentru fanii lui Clinton - VIDEO

Referitor la islam, Orban a afirmat că Ungaria are 'o abordare sănătoasă' faţă de musulmani. 'Islamul cere să fie respectat pentru civilizarea unei părţi foarte dificile a lumii', a spus prim-ministrul Ungariei, care a adăugat pe de altă parte că civilizaţiile creştină şi islamică 'nu vor merge mână în mână'.

Citeşte şi: Netanyahu se teme că Obama lasă de izbelişte programul de colonizare din Cisiordania

Diferenţa dintre ele va conduce la 'lumi paralele'. 'Musulmanii vor avea mai mulţi copii decât noi, europenii', a spus Viktor Orban, adăugând că influxul de imigranţi musulmani va schimba ţara-ţintă într-un orizont de 20 de ani. 'Unele ţări europene au decis să devină astfel de ţări-ţintă şi nu vor cunoaşte partea pozitivă, socio-romantică a imigraţiei', a adăugat el.

'Germania pare să fie o astfel de ţară şi îşi va schimba artificial structura populaţiei sale. Pe de altă parte, Ungaria nu va fi o naţiune de imigranţi şi nimeni nu ne poate obliga să devenim o astfel de ţară', a explicat şeful executivului ungar.

Citeşte şi: Întrebarea de 1000 de puncte. Pot fi fraudate alegerile din SUA?

În legătură cu solidaritatea europeană, el a estimat că, dacă o ţară membră a UE decide să permită accesul migranţilor, consecinţele nu pot fi 'distribuite' cu alte state membre, şi a insistat că Berlinul nu poate transfera altora, prin intermediul Bruxellesului, consecinţele deciziei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.