Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban: Există mari diferențe de opinie între UE și Ungaria

Viktor-Orban

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat vineri la radioul public ca afluxul de imigranti catre Europa este ''fara sfârsit'' si, daca Uniunea Europeana (UE) nu-si apara granitele, atunci s-ar putea sa vina zeci de milioane de persoane pe continent, relateaza Reuters si MTI, potrivit Agerpres.

''Realitatea este ca Europa este amenintata de un aflux masiv de persoane. Multe zeci de milioane de persoane ar putea veni în Europa. Acum vorbim despre sute de mii, dar anul viitor vom vorbi despre milioane (de persoane) si nu exista sfârsit la aceasta'', a declarat Orban la Radio Kossuth. ''Dintr-odata ne vom vedea în situatia ca suntem o minoritate pe propriul continent'', a estimat premierul ungar, facând apel la Europa ''sa dea dovada de fermitate în apararea frontierelor sale''.

Vorbind despre convorbirile sale de joi de la Bruxelles, Orban a mai spus la radioul public ca exista mari diferente de opinie între Uniunea Europeana si Ungaria, deoarece majoritatea liderilor din UE cred ca oricine ar trebui sa fie lasat sa intre în UE. ''Dar daca lasam pe oricine (sa intre în UE), atunci aceasta înseamna sfârsitul Europei'', a declarat Orban, adaugând ca imigratia în masa catre continentul european va fi ''fara sfârsit''.

Referindu-se la situatia din Gara Keleti din Budapesta, Orban a afirmat ca, la originea haosului, se afla comunicarea germanilor, care au lansat o invitatie ce s-a dovedit apoi a fi ''o promisiune falsa''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.