Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban: La Congresul TNL toţi participanţii şi-au exercitat votul liber, fără niciun fel de presiune

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că la Congresul TNL toţi participanţii şi-au exercitat votul liber, fără niciun fel de presiune din partea nimănui. "Toţi participanţii la Congres şi-au exercitat votul liber, fără niciun fel de presiune din partea nimănui, a fost o competiţie extrem de acerbă, în care au fost trei candidaţi bine pregătiţi, care au avut programe frumoase şi de perspectivă. În urma acestei competiţii, prin votul liber exprimat de delegaţii la Congres, a fost aleasă câştigătoare Mara Mareş. (...) Nimeni nu a dat niciun telefon, iar dacă există unii care au încercat să vorbească în numele meu nu au avut niciun fel de mandat din partea mea. Astea sunt nişte flecuşteţe", a afirmat Orban, după Biroul Executiv al PNL, întrebat cu privire la acuzaţiile de fraudare a alegerilor pentru şefia TNL.

La rândul său, Mara Mareş a răspuns acuzaţiilor privind fraudarea alegerilor la Congresul TNL. "A fost o competiţie dificilă, dar a fost o competiţie frumoasă. (...) Având în vedere că am primit votul majorităţii delegaţilor de la Congres, cred că merit deja această funcţie şi măsurile vor fi multe, proiectele vor fi multe, iar după primul Birou Executiv al TNL vă vom comunica toate proiectele noastre pe termen scurt, mediu şi lung", a spus ea.

Despre reproşurile că ar avea în echipa sa un traseist, respectiv preşedintele TNL Neamţ, care a fost membru PSD, Mara Mareş a arătat că acesta a fost ales în urmă cu mai puţin de o lună lider al tinerilor liberali din Neamţ. "Având în vedere că Neamţul este o filială importantă, domnul (Radu - n.r.) Secuiu şi-a găsit un loc în Biroul Executiv şi a fost ales de către participanţi, de către delegaţii la Congres", a afirmat Mareş, conform Agerpres.

Întrebată despre acuzaţiile că tatăl ei ar fi intervenit pentru a fi aleasă ca preşedinte al TNL, Mara Mareş a răspuns că "a fost un Congres liber şi fiecare a votat cum a dorit". Mara Mareş a fost aleasă duminică preşedinte al TNL, fiind votată de 545 de delegaţi, după un tur al doilea de scrutin. Pentru contracandidatul său, Radu Surugiu, au votat 496 de delegaţi. Trei candidaţi s-au înscris iniţial în cursa pentru şefia TNL: Mara Mareş, care a primit în primul tur 513 voturi, Radu Surugiu - 348 şi Glad Varga - 212, primii doi calificându-se într-un al doilea tur de scrutin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.