Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban: PNL se opune categoric tentativelor de dezincriminare a conflictului de interese

ludovic orban

Liderul deputatilor liberali, Ludovic Orban, a afirmat marti ca PNL se opune categoric 'tentativelor de dezincriminare' a conflictului de interese si în general 'tentativelor' care încearca sa creeze un regim privilegiat pentru oamenii care detin functii publice si care se afla în viata politica.

'Comisia juridica urmeaza sa dezbata cred ca cinci sau sase propuneri legislative care sunt initiate de parlamentari apartinând PSD sau coalitiei majoritare, care vizeaza teme extrem de delicate legate de conflictul de interese, legate de lupta anticoruptie. Este vorba de propunerile legislative privind modificare conditiilor arestului preventiv, de propunerile legislative care urmaresc dezincriminarea conflictului de interese pentru oamenii care ocupa functii publice (...), de propunerea legislativa de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala. PNL se opune categoric acestor tentative de oprire a luptei anticoruptiei din România, acestor tentative de dezincriminare a conflictului de interese si în general acestor tentative care încearca sa creeze un regim privilegiat pentru oamenii care detin functii publice, care se afla în viata politica', a declarat Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului.

El a sustinut retragerea acestor initiative legislative, care în opinia sa au drept consecinta stoparea luptei împotriva coruptiei.

'Trag un semnal de alarma, din nou, catre cel care îsi aduce aminte ca e presedintele PSD numai din când în când ca are obligatia morala sa îsi aduca la ordin toti parlamentarii care sunt initiatorii acestor nenorociri antijustitie si sa îi determine sa îsi retraga aceste initiative legislative, iar în caz contrar sa îi dea afara din PSD. Nu este admisibil pentru premierul Ponta sa dea declaratii publice în favoare luptei anticoruptie si în general a integritatii, moralitatii si legalitatii în viata publica, în timp ce parlamentarii PSD initiaza si sustin astfel de initiative care vor avea ca si consecinta practica stoparea luptei împotriva coruptiei si degradarea dramatica a imaginii externe a României în lumea civilizata', a spus Orban.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a amânat marti, cu doua saptamâni, dezbaterea unui proiect de lege pentru modificarea Codului penal prin care sintagma 'conflict de interese' ar fi înlocuita cu 'folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane'.

De asemenea, comisia a amânat luarea unei decizii în privinta situatiei proiectelor de modificare a Legii ANI pe motiv ca nu a venit de la Biroul Permanent o cerere în acest sens.

Cele doua proiecte de modificare a Legii ANI prevad ca persoanele aflate în incompatibilitate sau în conflict de interese nu vor mai putea ocupa trei ani functia în care au fost gasite în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese, si nu orice functie publica, asa cum prevede acum Legea de functionare a ANI.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.