Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban, surpriza placuta a opozitiei!! Tudose - surpriza placuta a guvernarii!

Desi poarta acelasi nume de familie cu agentul de influenta al Gazprom si temporar liderul anti UE, anti Romania si anti Ungaria, Ludovic Orban este pentru mine o surpriza placuta a actualei opozitii parlamentare.

Chiar daca recunosc ca am avut dubii inainte de a fi ales Presedinte PNL cu privire la abilitatea acestuia de a se strecura printre balta cu crocodili msi vechi si mai noi din PNL si PDL constat astazi ca Orban reuseste sa dea o forma aproape politica unui partid format prin viol si ulterior in buna practica comunista casatoria victimei cu violatorul. Fac referire evident la fuziunea PNL  cu PDL unde ambele partide au jucat rol de victime si violator in acest proces, in functie de filiala....

Mai mult, dupa rezultatul infiorator de la Bucuresti am avut aproape convingerea ca PNL va dispare in scurt timp...confiscat de expatul "Dacian" rasarit din spuma marii franceze si care parea sa puna capat istoriei unui partid care face parte din istoria poporului roman.

Dupa alegerea lui Orban am fost surprins sa vad un PNL disciplinat (mai rar in istoria sa), cu abordari punctuale si fara jocuri politicianiste specifice ultimului deceniu de a lua puterea chiar daca nu ai fost votat si cu orice pret. Orban a respectat dreptul castigatorului absolut al alegerilor parlamentare de a guverna, in ciuda presiunilor primite de Orban de la diversi baroni locali de a prelua guvernarea prin orice alianta sau tradare...

Mai mult: nu a evitat sa faca opozitie pe o singura voce, un alt lucru rar pentru PNL si nu in ultimul rand sa faca pace cu Busoi si sa faca echipa in reprezentarea internationala, acolo unde acesta si a consolidat o pozitie foarte solida.

Raman si lucruri care trebuiesc corectate la noul lider al PNL. De exemplu atacurile la persoana sau folosirea unor conjuncturi ce tin de justitie sau atragerea emotiilor trebuiesc evitate. Romania si romanii nu mai au nevoie de lideri politici care inlocuiesc argumentele si logica cu ura si emotiile.

De aceea cred ca acei lideri politici de la putere sau opozitie care vor promova mesaje coerente si argumentate in locul "injuraturilor", "dezvaluirilor", "mistocarelii" sau "replicilot de cartier" vor castiga sprijinul romanilor. Restul vor ramane cu o simpatie de moment pt ca unii clowni i au facut sa rada insa nu vor pune stampila sa i si voteze.

Asa au castigat de exemplu Dragnea si PSD parlamentarele: fara scalambaieli, atacuri la persoana sau "dezvaluirile incendiare". Romanii au ras la glumele unora, s au infricosat de dezvaluirile altora dar in cabina de vot acestia nu au depasit maxim 6 la suta. Cred ca a venit momentul unei politici in interesul oamenilor, cu accent pe consens pe diverse teme, fara atacuri gratuite si politicianiste. Sunt ferm convins ca liderii politici care vor arata populatiei inraite, invrajbite dar satula de ura ca sunt capabili sa intinda mana adversarului pe diverse teme mari vor avea de castigat.

O alta surpriza placuta este Mihai Tudose, personaj politic executat in primele zile de mandat de Prim Ministru fara limite sau argumente. M am ambitionat atunci sa fiu cel care se opunea valului pentru ca nu intelegeam  care sunt argumentele sau motivatiile cat timp nu ocupase o zi functia de Prim Ministru.

Consider ca nu m am inselat si asa cum Orban a preluat 2 partide aflate in degringolada si cu slabe sperante de omogenizare la fel si Tudose a preluat o guvernare macinata si diluata de razboiul din interiorul PSD. Cum aceste situatii sunt "raiul" oamenilor marunti si vicleni din partide sau adninistratie acestia au sperat ca in sfarsit vor "face ei jocurile" si la Guvern dand la o parte atat conducerea partidului cat si conducerea noului guvern.

 

Ei bine, pentru acesti oportunisti pentru care partidul in care sunt reprezinta doar o sursa de profit surpriza a venit de la noul Premier care in putinul timp i a pus cu botul pe labe, neferindu se sa le arate usa celor care croncane pe la colturi sau care incearca doar sa profite din actul de guvernare pentru ei trecand ulterior fara jena la urmatorul partud care va guverna. Forta si autoritatea personala a lui Tudose i a nemultumit pe multi din PSD care si au vazut visele...

De aceea, in ciuda pozitiilor politice antagonice de astazi si a relatiei firesti de putere - opozitie sau invers in care se afla situatia si evolutia lui Orban si Tudose seamana foarte mult: ambii s au impus si au dat coerenta organizatiilor pe care le au mostenit in ciuda dezastrului ce se prefigura inainte....

M as bucura sa i vad pe cei doi si alti lideri avand intelepciunea acum de a construi si a agrea puncte comune pentru dezvoltarea Romaniei, dincolo de politica si competitie....

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.