Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban vrea ca toate sursele de finanţare ale personalităţilor să fie mai transparente

Cetăţenii ungari ar trebui să aibă acces la informaţii referitoare la toate personalităţile publice şi la sursele lor de finanţare, a declarat vineri premierul Viktor Orban, relatează MTI, conform agerpres.

Întrebat cu privire la ONG-uri, Orban a afirmat într-un interviu pentru postul public de radio, că "trăim astăzi într-o lume" în care încercările de a influenţa sunt frecvente în toate ţările şi de către aproape toate ţările.

Citeşte şi: Odinioară inamici, SUA şi Vietnamul rămân în relaţii strategice de 'reechilibrare'

Şeful guvernului ungar a declarat că este extrem de important ca cetăţenilor ungari să li se ofere posibilitatea de a afla de unde primesc finanţare personalităţile publice, fie din Ungaria sau din străinătate.

În cazul străinilor, este important de asemenea să se ştie dacă există anumite aşteptări de la aceştia. "Ne dorim transparenţă", a subliniat Orban.

Premierul ungar Viktor Orban a fost criticat în ţară şi în străinătate pentru campania sa împotriva organizaţiilor nonguvernamentale, care a început în 2014, a implicat zeci de ONG-uri şi a durat mai mult de un an, aminteşte Reuters.

În trecut, Orban a afirmat că organizaţii ale societăţi civile primesc fonduri străine pentru a "coordona fluxurile de refugiaţi şi pentru a impulsiona imigraţia".

În interviul acordat postului public de radio, Viktor Orban a declarat totodată că sunt aşteptate anul acesta alte "ciocniri" cu Bruxellesul cu privire la aspecte legate de migraţie şi gestionare a economiei.

Citeşte şi: SUA: Obama pune capat regimului special de imigrare pentru cubanezi

Încercările Bruxellesului de a reduce competenţele naţionale cu privire la aspectele legate de migraţie ar trebui oprite, a spus Orban.

Ungaria a reintrodus detenţia solicitanţilor de azil, un pas care este în mod clar împotriva politicii UE, a mai spus el.

În legătură cu cea de-a doua "luptă", Orban a afirmat că Bruxellesul se implică din ce în ce mai mult în chestiuni legate de gestionarea economiei. Referindu-se la aspecte precum preţurile la energie, impozite şi salarii, el a insistat că această tendinţă de imixtiune a Bruxellesului trebuie oprită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.