Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizația Femeilor Liberale: 'Dezaprobăm categoric declarațiile ministrului Muncii și Justiției Sociale'

PNL

Organizația Femeilor Liberale respinge categoric declarațiile ministrului Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, referitoare la indemnizațiile de creștere a copilului, potrivit cărora femeile din țara noastră care dispun de astfel de indemnizații ar fi favorizate, pentru că "nimeni din România nu contribuie vreodată pentru indemnizaţia de creştere a copilului. Puteam să nu le dăm deloc sau să dăm 100 de euro".

Organizația Femelor Liberale îi atrage atenția ministrului Muncii și Justiției Sociale că, potrivit legii, "Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară".

Drept urmare, femeile care beneficiază de indemnizația de creștere a copilului au contribuit la bugetul de stat înainte de nașterea acestuia, iar această indemnizație este garantată prin lege.

Cristina Trăilă, președinte al Organizației Femeilor Liberale: "Guvernarea PSD-ALDE se dovedește a fi total iresponsabilă! Ultimele declarații ale Liei Olguța Vasilescu întrec orice limită! România se confruntă în acest moment cu o criză reală în ceea ce privește natalitatea. Declinul demografic se află în continuă creștere! În traducere: dezastru! Într-un final, vom ajunge minoritari în propria țară. Asta înțelege PSD-ALDE din noțiunea de a fi bun român.

Cum gestionează guvernul această problemă? Intrând în război cu mamele prin portavocea numită Lia Olguța Vasilescu, care a prezentat indemnizațiile de creștere a copilului drept un favor acordat mamelor! Citez: "Puteam să nu le mai dăm deloc, prentru că nimeni nu contribuie vreodată la ele". Și în acest context a atacat-o pe Gabriela Cristea, de parcă salariul acesteia ar fi plătit din buzunarul ei! O atitudine sub demnitatea funcției pe care o ocupă!

În orice țară civilizată, după o astfel de reacție prim-ministrul ar fi trebuit să-i ceară demisia ministrului Muncii. Dar să nu uităm că însuși Tudose se declara, prin august, ușurat că Simona Halep nu a rămas însărcinată, pentru că statul ar fi trebuit să-i plătească acesteia 85% din venituri. Doi oameni lipsiți de scrupule! Le-aș reaminti celor doi, cât și întregii caste PSD-ALDE că, potrivit legii, femeile sunt contribuabili înainte de a deveni mame, iar persoane precum Gabriela Cristea și Simona Halep au umplut visteria statului din care dumnealor își primesc salariile de demnitari. Un singur sfat am pentru cei doi: doamna Lia Olguța Vasilescu și domnule Mihai Tudose, plecați acasă! Este evident că nu puteți gestiona o țară și că sunteți incapabili de a face bine României și cetățenilor ei!", se anunţă într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.