Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizația Martorii lui Iehova a fost SUSPENDATĂ în Rusia: Ar putea fi INTERZISĂ

Ministerul rus al Justiţiei a decis joi suspendarea activităţii organizaţiei religioase Martorii lui Iehova, acuzată de extremism în Rusia, în aşteptarea sentinţei Curţii Supreme, care va decide pe 5 aprilie dacă această organizaţie va fi scoasă în afara legii, transmite agenţia EFE.

Într-un comunicat emis de Ministerul Justiţiei se menţionează că 'Martorii lui Iehova' a fost inclusă pe lista organizaţiilor extremiste, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

Interzicerea ei este dată ca sigură, având în vedere că instanţa supremă a Rusiei a validat deja decizii de încetare a activităţii acestui cult în mai multe regiuni şi oraşe.

Întrebat despre hotărârea de joi a Ministerului rus al Justiţiei, un reprezentant local al Martorilor lui Iehova, Ivan Belenko, a susţinut că astfel va fi îngrădită libertatea religioasă pentru cei circa 175.000 de adepţi ai acestei comunităţi în Rusia.

Citește și: Declarațiile adolescentei din Turda care a fost RĂPITĂ, SECHESTRATĂ și VIOLATĂ de un străin: Ce i-a spus acesta

În toate procesele intentate împotriva acestei organizaţii, autorităţile ruse au acuzat-o pentru difuzarea unei literaturi religioase cu caracter extremist. În replică, reprezentantul organizaţiei mai sus menţionat afirmă că includerea unor publicaţii pe lista neagră s-a făcut 'pe baza unor opinii emise de experţi falşi şi a sentinţelor judiciare dictate împotriva credincioşilor'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.