Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale interzice transportul la cală de baterii litiu-ion

www.planespotters.net
avion

Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI) a decis luni să interzică, începând cu 1 aprilie, transportul la cală de baterii litiu-ion, în aşteptarea adoptării de noi norme în 2018 privind împachetarea acestora, relatează France Presse. 

Această măsură nu se aplică bateriilor litiu-ion - prezente în special în laptopuri - transportate în bagajele de mână de către pasageri sau echipaj, a subliniat OACI, agenţie a ONU, într-un comunicat. 

OACI a explicat că această interdicţie a fost cerută de companiile aeriene şi de asociaţiile de piloţi din motive de securitate. 

Modelul 787 'Dreamliner' al Boeing a cunoscut în ianuarie 2013 două cazuri grave de supraîncălzire a unor baterii litiu-ion, apărute la bordul unui avion la Boston, apoi în Japonia, determinând o aeronavă a companiei All Nippon Airways să efectueze o aterizare de urgenţă. Cele 50 de avioane aflate atunci în circulaţie au fost ţinute la sol timp de peste trei luni. 

"Această interdicţie temporară va fi menţinută atât timp cât în paralel continuă eforturile OACI de a stabili noi norme privind împachetarea bateriilor cu litiu, aşteptate în 2018", a declarat preşedintele Consiliului OACI, Olumuyiwa Benard Aliu. 

În urmă cu două săptămâni, Autoritatea de transport aerian din SUA (FAA) a atras atenţia asupra riscurilor de explozie a bateriilor cu litiu transportate la cală de către avioane. 

Testele realizate de FAA au arătat că sistemele anti-incendii instalate la bordul avioanelor nu reuşesc să stingă un foc provocat de explozia acestor baterii, folosite în special la telefoane şi la laptopuri.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.