Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia Martorii lui Iehova se va adresa CEDO, după ce a fost scoasă în afara legii în Rusia

Sonitus Sanctus
martori Iehova

Organizaţia religioasă Martorii lui Iehova, acuzată de extremism în Rusia şi scoasă în afara legii printr-o decizie definitivă emisă luni de justiţia din această ţară, a anunţat că se va adresa Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) de la Strasbourg, întrucât a epuizat toate celelalte pârghii legale, transmite agenţia Reuters preluat de agerpres.

Ministerul rus al Justiţiei a inclus această organizaţie în luna martie pe lista organizaţiilor extremiste. În aprilie un tribunal de primă instanţă a decis scoaterea ei în afara legii, verdict care în urma recursului a fost menţinut de Curtea Supremă a Rusiei. 

Potrivit agenţiei Reuters, despre acest caz s-a exprimat şi o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei Uniunii Europene, deşi Rusia nu face parte din UE. 

'Această interdicţie a condus deja la acţiuni de urmărire penală împotriva Martorilor lui Iehova, la razii ale poliţiei în sălile lor de rugăciune, atacuri în care i-au fost incendiate locaţii şi alte forme de hărţuire', a spus purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei europene, estimând că acest grup religios, 'la fel ca oricare altul trebuie să beneficieze de libertatea de adunare fără nicio interferenţă, aşa cum este garantat de Constituţia Federaţiei Ruse, precum şi prin angajamentele internaţionale asumate de Rusia şi conform standardelor internaţionale privind drepturile omului'. 

În toate procesele intentate împotriva acestei organizaţii, ce are circa 175.000 de adepţi în Rusia, autorităţile ruse au acuzat-o pentru difuzarea unei literaturi religioase cu caracter extremist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.