Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ostaşii români, comemoraţi la Cimitirul Eroilor din Chişinău

Ostaşii români înmormântaţi în Cimitirul Eroilor din Chişinău au fost comemoraţi marţi, 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, informează Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Un sobor de preoţi de la Mitropolia Basarabiei a oficiat un parastas în memoria ostaşilor căzuţi, iar aproximativ o sută de persoane, inclusiv elevi şi militari, i-au comemorat pe cei 500 de militari români înmormântaţi în Cimitirul Eroilor din Chişinău, aflat în prezent în paragină.

Citeşte şi: Stat Islamic preia controlul într-un oraş cheie din Irak

Prezent la eveniment, ambasadorul României, Daniel Ioniţă, şi-a exprimat speranţa că împreună cu aportul autorităţilor Republicii Moldova această problemă va fi rezolvată, subliniind că eroii neamului merită onoraţi.

Pe actualul teritoriu al Republicii Moldova şi-au dat viaţa pentru apărarea ţării aproape 9.000 de ostaşi români, majoritatea în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Ei sunt îngropaţi în peste 300 de cimitire din 260 de localităţi ale Republicii Moldova. În Cimitirul Eroilor din Chişinău sunt înhumaţi mai mult de 400 de ostaşi români căzuţi în Primul Război Mondial şi aproximativ 100 decedaţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Citeşte şi: Vaticanul INTERZICE împrăştierea cenuşii defuncţilor sau păstrarea ei în casă

Ambasada României la Chişinău organizează mai multe evenimente dedicate Zilei Armatei Române. Luni, 25 octombrie, la Cimitirul de onoare al eroilor români din localitatea Micleuşeni, a avut loc o ceremonie de depunere de flori la mormintele ostaşilor români.

Miercuri, la Chişinău va avea loc inaugurarea expoziţiei 'Preoţii militari în Primul Război Mondial', activitate organizată de Institutul Cultural Român 'Mihai Eminescu', în colaborare cu Centrul de Cultură şi Istorie Militară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.