Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Raeţchi, scrisoare deschisă pentru ministrul Transporturilor

ovidiu raetchi

Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi, a transmis o scrisoare deschisă ministrului Transporturilor, Dan Costescu, căruia i-a solicitat deblocarea şi urgentarea construcţiei magistralei 7 care să deservească zonele Rahova şi Ferentari, punctând că studiul de prefezabilitate a fost deja aprobat. Redăm scrisoarea transmisă ministrului Transporturilor:

„Am luat act de declaraţiile dumneavoastră privind tratarea cu prioritate a construcţiei unei linii de metrou între Gara de Nord şi Otopeni, precum şi construcţia, în paralel, a unei căi ferate între gară şi aeroport. Deşi pot înţelege importanţa celor două proiecte, chiar dacă deservesc aceeaşi zonă, aş vrea să vă atrag atenţia asupra unui alt proiect major de infrastructură, vital pentru Sectorul 5, dar care ar conduce şi la decongestionarea traficului în întreaga Capitală. Vă solicit, pe această cale, să luaţi în considerare deblocarea construcţiei magistralei 7, care ar lega cartierele Rahova şi Ferentari de centrul Bucureştiului. Sunt convins că ştiţi că zonele care nu au acces la metrou, fie că vorbim de Bucureşti sau Londra, sunt mai puţin atractive pentru investitori, iar preţurile locuinţelor se situează mult sub medie, cu consecinţe asupra nivelului de trai. Mai mult, aceste zone din Bucureşti sunt condamnate la subdezvoltare şi la izolare. Pentru că fosta administraţie a Sectorului 5 a avut cu totul alte preocupări, nimeni nu a fost interesat să pună pe harta priorităţilor de infrastructură a Bucureştiului construcţia unui metrou care să ajungă în zonele Rahova şi Ferentari din Sectorul 5.

Menţionez că am solicitat explicaţii pe această temă de la Metrorex, care mi-a oferit un răspuns neclar, pe care îl redau aici: „Studiul de Prefezabilitate a fost aprobat în data de 18.05.2012. În data de 07.06.2012 contractul a fost sistat până la clarificarea aspectelor contradictorii în legislația proiectelor derulate prin Parteneriat Public Privat”. În februarie 2016, nimeni nu mai spune un cuvânt despre acest proiect urgent şi absolut necesar pentru dezvoltarea Sectorului 5. Pe această cale, aş dori să ne explicaţi care vor fi paşii pe care îi veţi face pentru a debloca proiectul Magistralei 7, şi vă adresez următoarele întrebări punctuale, în numele locuitorilor sectorului 5:

Consideraţi că Magistrala 7 Bragadiru - Alexandriei – Rahova - Piaţa Unirii – Moşilor – Obor –Colentina - Voluntari trebuie tratată cu prioritate de ministerul Transporturilor şi Metrorex?

Care sunt măsurile pe care le veţi lua pentru deblocarea proiectului, aflat în stand-by de aproape 4 ani?

Care sunt soluţiile de finanţare pentru construcţia magistralei 7?

Închei prin a-mi exprima speranţa că veţi trata cu prioritate proiectul Magistralei 7, care merită cel puţin aceeaşi atenţie precum magistrala care ar lega Gara de Nord de aeroport.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.