Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PACT între SUA și România pentru CONSOLIDAREA apărării în Marea Neagră

nave armata razboi naval portavion

Oficiali români şi americani au încheiat un dialog strategic cu un acord în vederea consolidării Apărării aeriene şi maritime a NATO la Marea Neagră. De asemenea, cele două părți au căzut de comun acord pentru înfiinţarea unei brigăzi terestre care va fi condusă de către români, a anunţat Mark Toner, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, scrie News.ro.

"În baza unor succese ca finalizarea instalaţiei în domeniul Apărării antiaeriene de la Deveselu, cei doi parteneri vor coopera împreună şi în cadrul NATO în vederea implementării rapide şi integrale a angajamentelor asumate la Summitul de la Varşovia până în 2017", declară Toner într-un comunicat citat de portalul rus Sputnik.

Citește și: OFICIAL - Vasile Blaga, urmărit penal de DNA, alături de Pinalti. Sute de mii de euro şpagă

Membrii Alianţei Nord-Atlantice au convenit, între altele, la Summitul NATO de la Varşovia, să înfiinţeze o brigadă multinaţională sub conducerea României şi să efectueze antrenamente comune ale forţelor aeriene şi maritime, potrivit comunicatului final al reuniunii.

Ei au subliniat, de asemenea, asupra dezvoltării rezervelor de gaze naturale de la Marea Neagră şi conectării în acest sens între România, Bulgaria, Ungaria, Austria şi Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.