Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comunicat PACT: PRU a constituit o organizaţie paramilitară

PRU grup

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) solicită Ministerului Public să se adreseze Tribunalului Bucureşti în vederea dizolvării Partidului România Unită.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri AGERPRES, PACT afirmă că respectiva cerere este justificată "de faptul că PRU, prin măsurile sale, a încălcat Constituţia României şi legea partidelor politice".

Citește și: Raluca Prună: E nevoie de cel puțin 5 ani pentru construirea unui penitenciar

"Reamintim că, în data de 26 ianuarie 2016, PRU a constituit o organizaţie paramilitară, denumită 'Patrula lui Vlad Ţepeş', despre care liderii mişcării au declarat: 'Patrula lui Vlad Ţepeş va veghea ca cei sărmani şi uitaţi de autorităţi să nu fie victimele interlopilor, tâlharilor, hoţilor cu diplomă. Dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri, trebuie să dăm un semnal că România nu este sat fără câini, în care oricine urlă mai tare sau se ia de cei slabi şi neajutoraţi are câştig de cauză'. Astfel, potrivit legii 14/2003, art. 3 alin. (4) 'partidele politice nu pot organiza activităţi militare sau paramilitare şi nici alte activităţi interzise de lege'. Totodată, Constituţia României prevede la art. 30 alin. (7) 'Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri'", susţine PACT.

De asemenea, sursa citată menţionează că încălcarea respectivelor prevederi duce la dizolvarea partidului.

"Având în vedere că în ultimele zile PRU a atras din ce în ce mai mulţi adepţi, printre care parlamentari racolaţi de la alte partide, ne exprimăm îngrijorarea că există posibilitatea tot mai reală ca această organizaţie să pună în pericol ordinea statului de drept, în perspectiva alegerilor parlamentare din decembrie. Astfel, solicităm un răspuns urgent din partea Ministerului Public cu privire la legalitatea funcţionării acestui partid politic", se mai arată în comunicatul citat, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.