Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pagubitii Astra isi pot recupera doar teoretic banii

astra

In Monitorul Oficial a fost publicata decizia privind intrarea in faliment a firmei de asigurari Astra. teoretic, persoanele fizice si firmele pot recupera daunele de la aceasta companie, dar, practic, va dura luni sau chiar ani pana la incasarea efectiva a banilor.

Conform deciziei publiucate in Monitorul Oficial, Astra Asigurari are obligatia predarii in cel mult 30 de zile catre Fondul de Garantare al Asiguratilor (FGA) a evidentelor complete ale dosarelor de dauna, precum si a evidentelor tehnico-operative si contabile aferente acestor dosare, in vederea publicarii listei potentialilor creditori in asigurari. Compania va lua toate masurile necesare notificarii asiguratilor atat cu privire la posibilitatea acestora de a denunta contractele de asigurare incheiate cu Astra, cat si cu privire la dreptul acestora de a recupera primele de asigurare achitate, aferente acestor contracte, proportional cu perioada cuprinsa intre momentul denuntarii si cel al expirarii duratei lor de valabilitate. Orice persoana care invoca un drept de creanta impotriva asiguratorului ca urmare a producerii unor riscuri acoperite printr-o polita de asigurare valabila, intre data inchiderii procedurii de redresare financiara si cea a denuntarii contractelor de asigurare, poate solicita deschiderea dosarului de dauna printr-o cerere adresata Fondului de Garantare al Asiguratilor. Fondul de Garantare a Asiguratilor sta la dispozitia pagubitilor la urmatoarele numere de telefon: 021.211.60.37, 021.211.60.73, sau la adresa de e-mail: office@asf-fga.ro. Dar problemele mari abia incep.

Efecte dezastruoase pentru populatie si firme

Directorul general al Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente, Cristian Muntean a avertizat ca piata asigurarlor auto va fi ravasita de efectele falimentului Astra. Vor avea de pierdut atat firmele de stat asigurate la Astra (TAROM, CNADNR), cat si societati de asigurari carora compania falimentara le datora milioane de euro. Mai rau, multe service-uri auto vor intra in faliment din cauza sumelor restante importante la societatea Astra. Probleme vor avea si pagubitii si asiguratii Astra. Ei trebuie sa inceapa de urgenta procedura stufoasa de recuperare a despagubirilor de la Fondul de Garantare a Asiguratilor. Plata efectiva va fi efectuata cu mare intarziere, abia peste un an in cel mai bun caz. Reamintim insa ca, de exemplu, dupa falimentul societatii Metropol, pagubitii societatii au primit despagubirile abia dupa cinci ani. Colac peste pupaza, analistii estimeaza ca RCA se va scumpi, tot ca efect al falimentarii Astra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.