Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistan se pregateste sa execute 500 de condamnati la moarte

Pakistanul prevede executarea a 500 de condamnați la moarte în următoarele săptămâni, a indicat luni Ministerul pakistanez de Interne, la câteva zile după masacrarea de către un comando taliban a 149 de persoane, dintre care 133 de elevi, la Peshawar, relatează PFP.

A doua zi după atac, care a șocat țara, Islamabadul a anunțat reluarea executării sentințelor de condamnare la moarte, suspendată din 2008, pentru cazurile de terorism. Șase persoane condamnate la moarte de către tribunale antiteroriste au fost executate de atunci, cu aprobarea aparentă a unei largi părți a opiniei publice.

''Ministerul de Interne a finalizat lista cu 500 de condamnați care au epuizat toate recursurile posibile. Cererile lor de grațiere au fost respinse de către președinte și vor fi executați în următoarele săptămâni'', au declarat pentru AFP mai mulți responsabili ai ministerului.

Aproape 8.000 de condamnați la moarte se află în prezent în închisorile din Pakistan, țară cu o populație de 200 milioane de locuitori.

Încetarea moratoriului asupra executării sentințelor de condamnare la moarte, anunțată de către premierul Nawaz Sharif, se referă la cei care au fost condamnați de către tribunale antiteroriste.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.