Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistanul face APEL la ONU în legătură cu tensiunile din Kashmir

archives.deccanchronicle.com

Ambasadoarea pakistaneză la ONU Maleeha Lodhi a cerut joi preşedintelui Consiliului de Securitate, neozeelandezul Gerard van Bohemen, să informeze neoficial acest for al Naţiunilor Unite despre tensiunile în creştere dintre India şi Pakistan. Ea a declarat agenţiei Reuters că intenţionează să discute vineri subiectul şi cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Oficialităţi indiene au afirmat joi că trupe de elită ale Indiei au trecut în partea din provincia Kashmir controlată de Pakistan şi au ucis militanţi pakistanezi care se pregăteau să se infiltreze în India pentru a ataca mai multe oraşe mari. Pakistanul a declarat că doi soldaţi din trupele sale au fost ucişi joi în schimburi de focuri, dar a negat că India ar fi urmărit ţinte precise peste linia de demarcaţie.

Citește și: SUA intrevine între India şi Pakistan: NU escaladaţi violenţele în Kashmir

Raidul indian a sporit tensiunile între cele două ţări, ambele dotate cu arsenale nucleare.

"Apelul nostru către comunitatea internaţională este să evită o criză înainte de a se produce", a declarat ambasadoarea Pakistanului, care a adăugat că ţara sa "dă dovadă de maximum de reţinere, dar reţinerea are limite dacă India continuă cu provocările".

"Acum, eforturile noastre sunt doar de a spune tuturor ce s-a întâmplat până în prezent şi să urmărească acest spaţiu, care este foarte periculos", a mai spus Lodhi. Ea a menţionat "semne ameninţătoare de mişcări neobişnuite" de-a lungul frontierei - deplasări de trupe şi tancuri şi rapoarte credibile despre evacuarea unor zone de către India.

Misiunea indiană la ONU nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii, transmite Reuters, anunță Agerpres.

În provincia Kashmir, revendicată în întregime atât de India, cât şi de Pakistan, care controlează câte o parte a ei, este în vigoare din 2003 un armistiţiu. După obţinerea independenţei faţă de imperiul britanic, în 1947, cele două ţări au purtat trei războaie, dintre care două pentru Kashmir, reaminteşte agenţia de presă citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.