Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistanul nu conformă moartea liderului taliban afgan

atentat pakistan

Ministerul de Interne pakistanez a anunţat marţi că nu poate confirma că liderul talibanilor afgani mollahul Akhtar Mansour a fost ucis într-un atac american cu dronă şi a calificat justificarea administraţiei de la Washington pentru atac ca fiind 'împotriva dreptului internaţional', relatează Reuters.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat luni că Mansour a fost ucis în atacul cu dronă şi Pentagonul a afirmat separat că Mansour plănuia atacuri care reprezentau 'ameninţări iminente, specifice' la adresa trupelor SUA în Afganistan. Ministrul de interne pakistanez, Chaudhry Nisar Ali Khan, a declarat marţi că trupul recuperat în apropierea graniţei afgane era carbonizat şi nu mai putea fi recunoscut, adăugând că probele de ADN vor fi testate pe o rudă care a venit să recupereze corpul neînsufleţit.

 

'Guvernul pakistanez nu poate anunţa aceasta fără o bază ştiinţifică şi legală', a declarat Khan, în cadrul unei conferinţe de presă. El nu a identificat ruda şi nici nu a menţionat dacă aceasta a susţinut faptul că este apropiată liderului taliban sau altcuiva, conform Agerpres.

 

Khan a criticat declaraţiile SUA potrivit cărora atacul cu dronă, despre care s-a afirmat că a lovit o maşină pe teritoriul pakistanez, dar a fost lansată 'din altă ţară', a fost justificat pentru că Mansour plănuia atacuri.

 

'Faptul că guvenul SUA spune că oricine este o ameninţare la adresa lor va fi vizat oriunde ar fi, aceasta este împotriva dreptului internaţional. Aceasta ar putea avea implicaţii serioase pentru relaţiile americano-pakistaneze', a declarat Khan, adăugând că deciziile vor fi luate de îndată ce premierul pakistanez revine din străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.