Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palatele, în război! Tăcerea preşedintelui Klaus Iohannis, 'un semnal bun'

evz,ro
iohannis tudose

Politologul Cristian Pârvulescu a explicat că tăcerea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la remanieri este un semnal bun pentru români.

Deşi Guvernul a anunţat că a trimis luni cele trei propuneri de miniştri la Cotroceni, preşedintele Iohannis încă nu a transmis nicio informaţie legată de acceptarea sau respingerea noilor numiri. Conform unor surse, cel puţin una dintre propuneri ar urma să fie respinsă.

Cristian Pârvulescu a explicat la Realitatea Tv că vorbim de o "o remaniere în toată regula", mai cu seamă că este vorba de ministere puternice.

Faptul că preşedintele nu a făcut niciun anunţ este un semn bun, este părerea politologului."Preşedintele vrea să transmită ideea de siguranţă, stabilitate, că reflectează asupra oricărei schimbări", a declarat Cristian Pârvulescu.

TEROARE în Guvern: procurorii DNA au băgat frica în miniștri și în funcționarii din ministere

Cât despre o posibilă respingere a propunerii PSD, politologul spune că sigur Iohannis va avea argumente. Un ministru care este vizat de o anchetă nu are o marjă de libertate, chiar dacă nimeni nu exclude prezumţia de vinovăţie, a spus politologul referindu-se la cazul Stănescu. "Sunt persoane care au vulnerabilităţi", a spus Pîrvulescu.

"Nu ştim ce informaţii are preşedintele, pot exista şi alte informaţii care să întârzie decizia", a spus Cristian Pîrvulescu.

Klaus Iohannis trebuie să decidă dacă-i vrea în Guvern pe Felix Stroe, Paul Stănescu și pe Marius Nica. Cea mai controversată numire dintre cele trei este cea a lui Paul Stănescu, cunoscutul baron PSD din Olt, vizat într-o anchetă a DNA, alături de Darius Vâlcov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.