Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Până aici, domnule președinte!

Am privit cu multă așteptare începutul de mandat prezidențial, fiind unul dintre cei care v-am votat aflându-mă departe de casă.

Am văzut în prezenta dvs. un om capabil să reprezinte poporul român și România din perspectiva omului care a reușit în administrație, a omului care a dus Sibiul la rang de capitală europeană, lucru cunoscut pe tot continentul!

În anul 2014 ținând cont de mesajul dvs., ca reprezentant al unui partid de dreapta, dreapta conservatoare, nu aveam cum să nu militez pentru o schimba în speranța unui suflu nou, într-o abordare cu totul corectă a misiunii celui mai înalt demnitar în stat, din partea viitorului președinte al statului.

Vedeți dvs., românii, chiar dacă suntem un popor sărăcit, aflat la capătul răbdărilor, înțelegem ce este toleranța și iubirea de aproape, de cei aflați în suferință, fie că vorbim de românii săraci, fie ca ne referim la străinii care apelează la sprijinul nostru. Ba aș putea îndrăzni să spunem că suntem atât de buni la suflet, poate mult prea buni, încât acceptăm și în tăcere faptul că munții și dealurile noastre au rămas aproape fără păduri. Nici în privința resurselor naturale nu suntem atât de răutăcioși, ba chiar și a băncilor din țara noastră, noi, românii nu am demonstrat altceva decât bunătate și prea toleranță fața de noii veniți. Aș mai departe vorbind despre bunătatea noastră încât sa spun că nu ne-am opus ca pe pământul țăranului roman să se așeze și proprietari, alții decât cei născuți în tara noastră, „dăruind” acestor noi veniți poate un sfert din teritoriul arabil al țării. Despre o mare companie multinaționala presa scria pe undeva despre achiziționarea a zeci de mii de hectare de pădure dintr-un foc. Simplu, nu?

Toleranța noastră ne-a condus mai departe, pana într-o zi, când o mână de oameni, tot români buni la suflet, în Pungești, județul Vaslui, au spus ca rămâne cum am stabilit, dar aici este Romania și avem un popor peste a cărui cultura, înțelegere, dorința și mândrie mulți au vrut să treacă mai presus de oricare dintre valorile acestui neam. Și toți, toți împărații și monarhii lumii, toți au plecat cum au venit, iar noi am rămas!

Toleranța noastră a românilor, născută din bunăvoința noastră, uneori, este interpretată greșit, ca debilitate!

După cum am scris mai sus, din bunătatea sufletului nostru, la masa noastră au venit mulți musafiri, poftiți sau nu, ușa casei noastre a fost larg deschisă pentru aproape oricine, chiar dacă peste 20% din fii și fiicele acestui neam au trebuit să emigreze anii trecuți, să își caute un viitor prin alte țări, în timp ce Romania se vinde bucată cu bucată!

Vedeți dvs., poporul care v-a votat este un popor tolerant, primitor și credincios, nu este un popor perfect, dar în multele sale momente de restriște, a căutat speranța în altceva decât în mai marii statului, președinte, prim-ministru, miniștri, parlamentari, primari etc. Speranța a căutat-o în credință, în credința și existența unui Dumnezeu care a creat Pământul și tot ceea ce ne înconjoară. Acest Dumnezeu l-a creat pe Adam și Eva, bărbat și femeie, iar de atunci și pana astăzi, orice om care vine pe lume, are doi părinți, un tată și o mamă, adică un bărbat și o femeie, iar familia este formată dintr-un bărbat, atunci când prin bărbat înțelegem persoana declarată la naștere de sex masculin, iar prin femeie, înțelegem persoana declarată la naștere de gen feminin, nu ceea unii aleg să devina zeci de ani mai târziu, modificând-si în cărțile de identitate, genul după propria considerație!

Astăzi, mulți tineri aleg să se căsătoreasca sau nu, din varii motive care țin de înțelegerea și acceptarea noțiunii civile și tine până la urmă și de alegerea personală a cuplului, dar familia, aici, în România, în această bucată de lume, va rămâne așa cum este astăzi cunoscută, familia compusă prin liberul consimțământ dintre un bărbat și o femeie ca expresie a identității noastre pe aceste meleaguri, ca înțelegere și practicare a credinței noastre și mai ales din respect pentru cultura și tradiția noastră!

Peste 3 milioane de oameni si-au manifestat dorința suficient de clar ca mesaj către tot ce înseamnă și societate românească, iar FAMILIA = BĂRBAT+FEMEIE(TATĂ și MAMĂ)! Nu ignorați, vă rog acest fapt!

Nu vom permite ultimul asalt la adresa celulei de bază a societății romanești, nu există nici o miză mai puternică astăzi decât apărarea tradiției noastre și nici nu va exista!

Pe aici prin zona, de la Darius au mai venit și alții! Cum au venit, tot așa au plecat! Ei au plecat, noi continuăm!

Apa trece, pietrele rămân!

 

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.