Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Până unde se poate certa Ponta cu Dragnea/ ANALIZA

ponta dragnea oprea

S-a tot vorbit în ultima vreme despre dispute în interiorul PSD între Liviu Dragnea și Victor Ponta. Nimeni nu vorbește însă despre limita până la care cei doi pot ajunge cu aceste disensiuni. Niciunul dintre cei doi nu își permite să escaladeze disputa.

Un nou GIGANT auto în Europa: Cine cumpără marca Opel

Situația în PSD nu mai este aceeași ca în perioada în care Victor Ponta era premier și președinte al partidului. Sigur că la acea vreme, Ponta era suficient de puternic în interiorul partidului, dar și Liviu Dragnea era extrem de influent, în special în zona liderilor locali ai PSD, care nu vor uita niciodată felul în care Ponta a ales să renunțe la funcția de prim-ministru.

În prezent, Liviu Dragnea, deși nu este premier, este mult mai puternic în PSD decât a fost Victor Ponta în perioada în care era și președinte de partid, dar și șef al Guvernului. Forța lui Dragnea în interiorul partidului este dată în continuare de rezultatul obținut de partid la ultimele alegeri, iar Victor Ponta știe foarte bine acest aspect.

Liviu Dragnea va ezita să intre în dispute publice cu Victor Ponta. Motivul este unul simplu: preferă să îl știe pe fostul premier în interiorul partidului, decât să apară discuții că Ponta ar putea să plece din PSD. Dragnea are suficient probleme cu felul în care se guvernează, astfel încât va evita să se certe cu Victor Ponta. Asta nu înseamnă că dacă lucrurile vor degenera, Dragnea nu își va folosi autoritatea pentru a-l pune la punct pe fostul premier.

Un fost judecător CCR atrage atenția: Tudorel Toader este supus unor presiuni enorme

Mulți se întreabă cât de puternic mai este Victor Ponta în interiorul partidului. Sigur că acesta mai păstrează o influență în special în zona foștilor miniștri din subordinea sa. Victor Ponta mai are un atu: încă mai face audiență cu ocazia aparițiilor tv. Are notorietate, iar mesajele pe care le transmite sunt făcute în așa fel să ajungă la publicul interesat de politică, adică acel public care se prezintă la vot atunci când este chemat.

Concluzia este una simplă. Liviu Dragnea are nevoie de Victor Ponta în interiorul partidului. În același timp, Victor Ponta nu își permite să vorbească în afara PSD. PSD va continua să existe cu sau fără Ponta membru de partid. În schimb, Ponta nu își permite, politic vorbind, să părăsească barca. Iar Liviu Dragnea știe foarte bine toate aceste lucruri!

o analiză de Dan Barbu, analist politic

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.