Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panică în SUA! Șeful CIA, declarație îngrijorătoare despre capacitate nucleară a Phenianului: 'Sunt destul de aproape'

Free Malaysia Today
CIA Coreea de Nord

SUA ar trebui să se comporte ca şi cum regimul nord-coreean ar fi 'pe punctul' de a obţine o rachetă nucleară capabilă să lovească ţinte americane şi să acţioneze în aşa fel încât să împiedice acest lucru, a declarat joi directorul CIA, Mike Pompeo, citat de AFP, arată agerpres.ro

Într-o conferinţă organizată la Washington, Pompeo a dat asigurări că preşedintele american Donald Trump este hotărât să împiedice Phenianul să-şi atingă obiectivul. 

Totuşi, la fel ca generalul H.R. McMaster, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump care a participat de asemenea la această conferinţă, el a reiterat că liderul de la Casa Albă ar prefera să readucă regimul de la Phenian la masa negocierilor prin mijloace diplomatice sau sancţiuni.

ULTIMA ORĂ - Elena Udrea, audiată la DNA


Cu toate acestea, cei doi importanţi responsabili americani au avertizat că utilizarea forţei militare rămâne o opţiune pentru a împiedica Coreea de Nord să se doteze cu rachetă nucleară cu rază lungă de acţiune. "Ei (nord-coreenii) sunt acum destul de aproape de capacităţile (căutate) pentru ca din punct de vedere politic american să ne comportăm ca şi cum aceştia ar fi punctul de a-şi atinge obiectivul", a declarat Mike Pompeo.

Rușii marchează geopolitic: Mișcare-surpriză în plin conflict între kurzi și irakieni

Directorul CIA a adăugat că serviciile de informaţii americane au monitorizat programul nuclear nord-coreean în trecut, dar în prezent experienţa Phenianului în domeniul balistic evoluează prea rapid pentru a putea estima când va fi atins obiectivul respectiv. "Preşedintele a fost clar. El este pregătit să se asigure că Kim Jong-Un nu are capacitatea de a pune America în pericol, chiar prin forţă militară, dacă este necesar", a subliniat Pompeo. 

"Avem timp, dar nu prea mult", a subliniat la rândul său generalul McMaster. "Preşedintele nu va accepta ca acest regim să ameninţe SUA cu armele sale nucleare", a avertizat el în conferinţa organizată de Fundaţia pentru Apărarea Democraţiilor. 

Coreea de Nord a declarat luni la ONU că nu va reveni la masa negocierilor în problema programelor sale de înarmare atât timp cât Statele Unite continuă 'politica ostilă' faţă de Phenian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.