Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panica. Zeci de barbati mascati au atacat strainii in centrul capitalei Suediei

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Câteva zeci de bărbaţi mascaţi despre care se crede că ar proveni din rândul huliganilor sau al neonaziştilor, s-au adunat vineri seară în centrul capitalei Stockholm pentru a-i agresa pe migranţi, a anunţat sâmbătă poliţia suedeză, relatează AFP.

Nicio plângere din partea persoanelor agresate nu a fost depusă până sâmbătă după-amiază, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Stockholm, Towe Hogg.

Între 50 şi 100 de persoane, mascate sau cagulate, şi-au dat întâlnire vineri seară în Sergels Torg, o mare piaţă pietonală în care se adună tineri, persoane marginale, dar şi migranţi minori neînsoţiţi, potrivit AFP.

Potrivit martorilor intervievaţi de cotidianul Aftonbladet, agresorii au molestat "persoane care păreau străine" şi au distribuit un pliant nesemnat care cerea ca "copiilor de pe străzile din Africa de Nord" să li se aplice "pedeapsa pe care o merită".

"Treceam prin zonă şi am văzut un grup de oameni îmbrăcaţi în negru, mascaţi, care au început să-i lovească pe străini", a povestit un martor. "Am văzut trei persoane agresate", a adăugat el.

Informate despre "o intenţie de a-i agresa pe migranţii minori neînsoţiţi în centrul Stockholm-ului", autorităţile au desfăşurat importante dispozitive de securitate, printre care unităţi antirevoltă, şi au survolat zona cu elicoptere.

Un bărbat de 46 de ani a fost arestat după ce a lovit în faţă un poliţist în civil.

Trei persoane în vârstă de circa 20 de ani şi respectiv 30 de ani au fost reţinuţi pentru tulburarea liniştii publici dar apoi au fost eliberate. O altă persoană care avea asupra ei un cuţit va fi inculpată pentru port de armă interzisă.

O anchetă pentru "asocierea în vederea comiterii de violenţe în formă agravată" ar urma să permită identificarea persoanelor sau a organizaţiilor care au iniţiat violenţele.

Site-ul de internet Nordfront, portavoce a mişcării neonaziste SMR, scria vineri seară că "surse de la faţa locului" susţin că o sută de huligani dintre fanii cluburilor AIK şi Djurgarden se pregătesc "să facă curat printre criminalii imigraţi din Africa de Nord".

Surse din poliţie citate de cotidianul Aftonbladet confirmă suspiciunile privind implicarea acestor grupuri radicale.

În 2015, 163.000 de refugiaţi au depus o cerere de azil în Suedia. Ministrul de interne Anders Ygeman a anunţat miercuri că ţara intenţionează să expulzeze aproape jumătate dintre aceşti migranţi, a căror cerere de azil ori a fost respinsă sau va fi respinsă.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.