Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc cere 'moderaţie şi dialog' după evenimentele violente din Ierusalim

instagram
papa francisc

Papa Francisc şi-a exprimat, duminică, "îngrijorarea" faţă de evenimentele violente din ultimele zile din Ierusalim şi a făcut un apel la dialog şi moderaţie pentru restabilirii păcii.

"Urmăresc cu îngrijorare grava tensiune şi violenţă din ultimele zile din Ierusalim. Simt nevoia să fac un apel sincer la moderaţie şi dialog", le-a spus suveranul pontif pelerinilor adunaţi sub soarele torid în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, conform Reuters.

Papa a chemat la rugăciune în speranţa că toate părţile implicate vor înainta propuneri pentru "reconciliere şi pace", mai arată sursa citată, scrie agerpres.ro.

Trei palestinieni au fost ucişi şi alţi 400 răniţi, vineri, la Ierusalim şi în Cisiordania în timpul violenţelor între forţele israeliene şi manifestanţii palestinieni care protestau contra noilor măsuri de securitate de la Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est. Tot vineri, trei israelieni au fost ucişi de un palestinian înarmat cu un cuţit în locuinţa lor din colonia evreiască Halamish, la nord de Ramallah.

Violenţele au izbucnit după slujba săptămânală a musulmanilor în apropierea Oraşului Vechi din Ierusalimul de Est, în contextul în care Israelul a interzis accesul bărbaţilor palestinieni în vârstă de sub 50 ani, pe fondul sporirii tensiunilor în ultima săptămână.

Uniunea Europeană a încurajat sâmbătă Israelul şi Iordania "să conlucreze pentru a găsi soluţii de asigurare a securităţii pentru toţi" în Ierusalimul de Est, după confruntările violente din ultimele zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.