Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc denunţă un 'masacru inacceptabil' în Siria

instagram
papa francisc

Papa Francisc a denunţat miercuri la Vatican un 'masacru inacceptabil' în Siria ca urmare a atacului chimic comis marţi în nord-vestul acestei ţări şi care s-a soldat cu 72 de morţi şi a provocat indignare în întreaga lume, relatează AFP, potrivit agerpres.

'Asistăm înspăimântaţi la ultimele evenimente din Siria. Condamn cu fermitate masacrul inacceptabil survenit ieri (marţi) în provincia Idlib, unde au fost ucise zeci de persoane fără apărare, printre care mulţi copii', a declarat Papa în cursul audienţei săptămânale. 'Mă rog pentru victime şi apropiaţii lor şi lansez un apel la conştiinţă tuturor acelora care au responsabilităţi politice, la nivel local şi internaţional, să oprească această tragedie', a afirmat Suveranul Pontif, pe un ton sumbru, în faţa a mii de credincioşi reuniţi în Piaţa Sfântul Petru. 'Încurajez între altele eforturile celor care, în pofida insecurităţii şi a condiţiilor dificile, încearcă să trimită un ajutor oamenilor din această regiune', a subliniat el.

Cum vede Moscova atacul chimic din Siria. 'A fost lovit un depozit al teroriştilor'

Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească de urgenţă miercuri la New York pentru a cere o anchetă completă şi rapidă în cazul atacului chimic din Siria care s-a soldat marţi cu cel puţin 72 de morţi, între care 20 de copii, şi zeci de răniţi. Atacul a fost lansat în oraşul Khan Shaykhun, din provincia Idlib.

Suveranul Pontif a adresat de asemenea un gând pentru victimele atentatului comis luni la Sankt Petersburg soldat cu 14 morţi şi circa 50 de răniţi. 'Având încredere în mila lui Dumnezeu pentru toţi cei care au dispărut în mod tragic, îmi exprim apropierea spirituală faţă de rudele lor şi de toţi cei care suferă din cauza acestui eveniment dramatic', a spus Suveranul Pontif.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.