Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc face apel la solidaritate faţă de străini şi migranţi

Papa Francisc a făcut miercuri un apel insistent la ''solidaritate faţă de străini şi de migranţi'', reiterând faptul că replierea în sine nu este o soluţie, relatează AFP, potrivit agerpres.

''În prezent, contextul crizelor economice favorizează din păcate apariţia unor atitudini de închidere şi nu de primire. În unele colţuri ale lumii se ridică ziduri şi bariere'', a reamintit Suveranul Pontif în cursul audienţei sale generale în Piaţa Sf. Petru.

''Închiderea nu este o soluţie. Ea sfârşeşte prin a favoriza traficurile criminale. Singura cale de soluţionare este cea a solidarităţii'', a insistat Papa.

''Să nu cădem în capcana de a ne replia în noi înşine, indiferenţi la nevoile fraţilor noştri şi preocupaţi doar de interesele noastre. Stă în puterea noastră de a fi deschişi faţă de alţii (...), pentru ca societatea să-şi regăsească pacea şi persoanele să-şi recâştige demnitatea deplină'', a declarat Jorge Bergoglio, fiu de foşti emigranţi italieni instalaţi în Argentina.

Citeşte şi: Reşedinţa ambasadorului SUA din Moscova, ATACATĂ - FOTO

Mesajul său, care se doreşte a fi unul universal, survine la o zi după ce au fost ridicate baricade de către locuitorii unui sat din nordul Italiei pentru a împiedica sosirea a 12 migranţi într-un hotel rechiziţionat.

De asemenea, mesajul Papei se înscrie în contextul unei vaste operaţiuni de desfiinţare a unei tabere de migranţi din Calais, care a permis deja transferarea a peste 4.000 de persoane către centre de primire în Franţa.

Papa a reamintit că migraţiile ''nu sunt un fenomen nou'', ci aparţin istoriei omenirii: ''Este o lipsă de memorie crezând că este vorba de un fenomen propriu epocii noastre. Nu există popor care să nu fi cunoscut fenomenul migraţiei''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.