Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc: Jurnalismul care răspândește teama și bârfele este o formă de TERORISM

papa francisc

Jurnalismul bazat pe bârfe şi zvonuri e o formă de ''terorism'', iar media care stereotipizează toată populaţia sau alimentează teama faţă de migranţi acţionează în mod distructiv, a declarat joi Papa Francisc, informează Reuters. Suveranul Pontif a făcut acest comentariu adresându-se breslei jurnaliştilor din Italia. Papa le-a recomandat reporterilor să depună eforturi suplimentare în căutarea adevărului, în special într-o epocă în care ştirile se difuzează non-stop.

Citeşte şi: UPS, a comis-o din nou. Hillary Clinton A UITAT documente CLASIFICATE într-un hotel din Rusia

Răspândirea de zvonuri este un exemplu de ''terorism prin care o persoană poate fi ucisă prin cuvinte'', a spus suveranul Pontif. ''Acest lucru este valabil în special pentru jurnalişti, pentru că vocea lor poate ajunge la oricine şi este o armă foarte puternică", a spus Papa.

Citeşte şi: 'Fondul Preşedintelui', banii cheltuiţi de Klaus Iohannis după bunul său plac

În Italia, mai multe ziare sunt intens politizate şi sunt deseori folosite pentru a discredita anumite persoane care au viziuni politice diferite, prin publicarea de zvonuri legate de viaţa lor privată, relatează agerpres.

Citeşte şi: CUTREMUR în România: Seismul a fost resimțit PUTERNIC/ UPDATE

În 2009, publicaţiile deţinute de familia lui Silvio Berlusconi au fost criticate de breasla jurnaliştilor pentru că au publicat articole ce puneau sub semnul întrebării credibilitatea unui magistrat care dăduse o pronunţare potrivnică unei societăţi aflată în proprietatea familiei fostului premier. Materialele de presă făceau referire la modul în care magistratul se îmbrăca, inclusiv la culoarea ciorapilor pe care îi purta şi la plimbările sale în parc.

Citeşte şi: Un cuplu a BLOCAT decolarea avionului, după ce ratase îmbarcarea (FOTO)

Papa Francisc, care a luat deseori apărarea refugiaţilor şi migranţilor, a adăugat că jurnalismul nu ar trebui să fie folosit ca ''armă de distrugere împotriva persoanelor sau chiar a popoarelor''. ''Nu ar trebui să alimenteze nici teama în faţa unor evenimente precum migraţia forţată de război şi foamete'', a adăugat Pontiful.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.