Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, la cumpărături în centrul Romei

papa-francisco

Papa Francisc surprinde din nou opinia publică cu un gest greu de observat până acum la un alt papă. Acesta a mers la un optician din centrul Romei pentru a încerca o noua pereche de ochelari, potrivit mass-media italiana citata de AFP si Reuters.

Suveranul pontif a ajuns la optician dupa-amiaza târziu cu un autoturism obisnuit si a intrat singur în magazinul de pe Via del Babuino, strada aflata în animatul centru istoric al Romei, aproape de celebra Piazza del Popolo, creând o busculada în fata vitrinei magazinului, scrie AFP.

Papa a sosit cu una dintre secretarele lui, un sofer si mai multi politisti în civil, precizeaza Reuters.

Fostul cardinal argentinian Jorge Bergoglio a efectuat un control al vederii înainte de a încerca câteva perechi de ochelari, stând în magazin aproximativ patruzeci de minute.

Potrivit agentiei de stiri religioase I-Media, Papa a cerut comerciantului sa plateasca pretul obisnuit al ochelarilor, atunci când acesta a încercat sa-i acorde o favoare, scrie AFP.

Proprietarul magazinului, Alessandro Spiezia, care facuse si anterior ochelari pentru papa, dar întotdeauna fusesera livrati la Vatican de consilieri, a spus ca nu stia ca Papa Francisc va veni personal la magazin, relateaza Reuters.

'El mi-a spus ca vrea sa utilizeze ramele vechi, deoarece nu dorea sa cheltuiasca prea multi bani si a insistat sa plateasca', a spus Spiezia pentru un post de televiziune local.

Papa Francisc sufera la nivelul ochilor de hipermetropie (un viciu de refractie prin care imaginea se formeaza în spatele retinei, ceea ce face ca vederea sa fie încetosata) si prezbitism (pierderea progresiva a elasticitatii cristalinului care se manifesta prin dificultatea citirii textelor cu corp mic de litera si obosirea ochilor), fiind client fidel al acestui magazin, la care de altfel a apelat si Papa emerit Benedict al XVI-lea, potrivit site-ului opticianului citat de AFP.

Într-un interviu pentru un post de televiziune mexican difuzat în luna martie, Papa Francisc, care duce o viata simpla si vrea sa fie apropiat de oameni, a spus ca de la ascensiunea sa la pontificatul Vaticanului în anul 2013, îi lipseste faptul ca nu poate iesi singur pe strada, de exemplu, pentru a mânca o pizza, noteaza AFP.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.