Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc: 'Lumea este în război, dar nu într-un război al religiilor'

papa francisc

Lumea "este în război pentru că a pierdut pacea", a apreciat miercuri Papa Francisc în avionul care îl conducea spre Cracovia, precizând că nu este vorba despre un "război al religiilor", relatează EFE. "Nu ne este teamă să o spunem: lumea este în război pentru că a pierdut pacea", a declarat Suveranul Pontif în faţa jurnaliştilor care îl însoţesc în Polonia.

El a precizat că este vorba despre "un război de interese, pentru bani, pentru resursele naturale, pentru dominarea popoarelor". "Dar nu este un război al religiilor, pentru că toate religiile doresc pacea", a subliniat Sfântul Părinte. Pe aeroportul Cracovia - Balice, la scara avionului papa a fost întâmpinat de preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, de soţia acestuia, Agata Kornhauser-Duda, şi de arhiepiscopul de Cracovia, Stanislaw Dziwisz, însoţiţi de doi copii în costume poloneze.

După ce au fost intonate imnurile Vaticanului şi Poloniei, papa a fost salutat de prim-ministrul Beata Szydlo. Până duminică, Suveranul Pontif are o agendă de activităţi în sudul Poloniei, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilelor Mondiale ale Tineretului, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.