Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, mesaj TULBURĂTOR la întâlnirea cu Iohannis și liderii europeni

iohannis la vatican poza grup

Liderii europeni, printre care și președintele Klaus Iohannis, au fost primiți de Papa Francisc la Vatican. În discursul său, suveranul pontif i-a avertizat pe liderii europeni că Uniunea Europeană este asemeni unui organism care, odată ce și-a pierdut direcția riscă să moară.

Citește și: Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, față în față cu papa Francisc / FOTO

Citește și: Adrian Severin, interviu din pușcărie: dezvăluie o discuție din biroul lui Băsescu

Suveranul pontif a afirmat, cu o zi înainte de evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, că Europa trebuie să arate în continuare "un drum de urmat". 

"Orice corp care pierde sensul drumului său, orice corp căruia îi lipseşte privirea spre înainte suferă mai întâi o regresie şi în final riscă să moară", a atras el atenţia în somptuoasa Sala Regia a Palatul Apostolic. 

Pentru papa Francisc, "Europa îşi regăseşte speranţa în solidaritate care este, de asemenea, cel mai eficient antidot împotriva populismelor moderne". 

"Dacă unul suferă, toţi suferă", a continuat suveranul pontif. "Aşa că, astăzi, şi noi plângem alături de Marea Britanie victimele atentatului care a lovit Londra în urmă cu două zile", a adăugat el. 

"Din contră, populismele prosperă pornind chiar de la egoism, care închide într-un cerc mic şi sufocant", a subliniat papa Francisc care s-a pronunţat pentru "a începe din nou să gândim în mod european, pentru a evita pericolul unei uniformităţi gri care este triumful particularismului". 

"Europa îşi regăseşte speranţa atunci când nu se închide în teamă şi falsă securitate", a insistat el, reamintind latimotivul său cu privire la o "identitate multiculturală". 

Cu ocazia semnării tratatelor fondatoare ale Comunităţii Economice Europene în urmă cu 60 de ani, "importanţa de a acţiona pentru o Europă unită şi deschisă era foarte clară", a subliniat suveranul pontif, reamintind durerea resimţită de Europa pentru a dărâma zidul care o despărţea în două. 

"Cu toate acestea, astăzi, amintirea acestei dureri s-a pierdut. S-a pierdut, de asemenea, conştientizarea tragediei familiilor despărţite. sărăcia şi mizeria pe care această diviziune le-a provocat", a insistat el. 

Papa Francisc a reamintit nevoia de "a dialoga" cu sutele de mii de migranţi care ajung în UE. "Nu ne putem mulţumi să gestionăm grava criză migratorie din aceşti ani ca şi cum ar fi numai o problemă numerică, economică sau de securitate", a adăugat el. 

Europa trebuie, de asemenea, să se gândească la tineri - oferindu-le "serioase perspective de educaţie, reale posibilităţi de inserţie în pe piaţa muncii" -, precum şi la familie - "prima şi fundamentala celulă a societăţii". 

Ea trebuie, totodată, "să garanteze posibilitatea de a avea copii, fără teama de a nu-i putea întreţine" şi să apere viaţa", a mai spus papa Francisc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.