Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, slujbă în aer liber pentru georgieni

papa Francisc

Papa Francisc a ţinut o slujbă în aer liber, sâmbătă, pe stadionul Mikheil Meskhi din Tbilisi, la care au participat în jur de 3.000 de persoane, informează DPA. La evenimentul care a avut loc în cea de-a doua zi a turneului pontifului în Cauzaz nu au fost prezenţi reprezentanţi ai bisericii ortodoxe georgiene, mai informează sursa citată.

''Mică şi dragă adunare din Georgia, atât de devotată gesturilor caritabile şi educaţiei, primeşte încurajarea Bunului Dumnezeu, ai încredere în Cel care te ia pe umerii Săi şi te consolează'', a spus Papa în predica sa, potrivit DPA.

"Consolarea este cea de care avem nevoie, pe fondul evenimentelor tumultoase ale vieţii, ea este cu adevărat prezenţa lui Dumnezeu în inima noastră", a completat Papa, informează şi AFP.

Citește și: Bollywood-ul, INTERZIS în Pakistan

Vaticanul s-a aşteptat ca Biserica Ortodoxă din Georgia să trimită o delegaţie la acest eveniment, chiar dacă la începutul acestei săptămâni, Patriarhia a transmis că reprezentanţii săi nu pot lua parte la slujbele catolice ''din cauza diferenţelor dogmatice'' care datează din Evul Mediu.

Faptul că nici un episcop ortodox nu a participat la eveniment, a fost confirmat şi de purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke, potrivit DPA.

La încheierea slujbei, pontiful s-a îndepărtat de la discursul scris şi a mulţumit ortodocşilor de rând pentru participarea la evenimentul la care a luat parte şi preşedintele, Ghiorghi Margvelaşvili.

Papa a avut o întrevedere cu Patriarhul ortodox georgian Ilia II, sâmbătă dimineaţă şi urmează să se mai întâlnească o dată cu acesta la Catedrala Svetyskhoveli din Mtskheta, la 22 de kilometri nord-vest de capitală, monument protejat UNESCO şi loc reprezentativ pentru Biserica Ortodoxă georgiană.

Vizita Papei în Georgia face parte dintr-un turneu de trei zile în zona Caucaz şi se încheie duminică, în Azerbaidjan.

Georgia este o ţară preponderent ortodoxă. Potrivit Vatican, în acest stat trăiesc circa 112.000 de catolici, adică 2,5% din populaţie, însă guvernul georgian estimează că cifra este de doar 20.000, anunță Agerpres.

Diferenţele doctrinare dintre Biserica ortodoxă din Georgia şi Biserica catolică datează de la "marea schismă" din 1054 dintre Roma şi Biserica bizantină, care a luat apoi numele de Biserică ortodoxă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.