Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc va folosi în vizita sa la Cairo un vehicul normal: Nu este preocupat de securitatea sa

instagram
papa francisc

Papa Francisc se va deplasa într-un "vehicul normal" pe durata vizitei sale la Cairo, în zilele de 28 şi 29 aprilie, a informat Sfântul Scaun, care a precizat că nu are "nicio preocupare" legată de securitatea Înaltului pontif, relatează luni EFE. Papa Francisc care va ajunge vinerea viitoare în capitala egipteană în jurul prânzului va utiliza un model 'Golf' în timpul liturghiei care se va desfăşura a doua zi pe un stadion militar, a precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke.

La întrebările dacă Sfântul Scaun a preconizat măsuri de securitate, el a precizat că deplasările prin Cairo ale papei se vor face într-un vehicul acoperit, dar care nu este blindat. Vizita papei la Cairo are loc la invitaţia preşedintelui Egiptului, Abdelfatah Al Sisi, a episcopilor Bisericii Catolice din această ţară, al papei Bisericii Ortodoxe Copte, Teodor al II-lea al Alexandrei, şi al marelui imam al moscheii Al Azhar din Cairo, şeicul Ahmad Muhammad al-Tayeb, înaltă autoritate sunită, conform Agerpres.

Vizita este înconjurată de măsuri de securitate întărite în capitala Egiptului. Autorităţile au decretat starea de urgenţă, după atentatele din 11 aprilie împotriva a două biserici copte, soldate cu moartea a 46 de persoane şi care au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.