Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc vine în România: Anunțul făcut de Vatican

papa Francisc

Papa Francisc va vizita, în 2018, România! Este cea mai importantă veste pentru cei aproape un milion de catolici din România. Surse de încredere din Biserica Romano-Catolică, citate de PRO TV, au confirmat că toate procedurile au fost îndeplinite, iar invitaţia a fost acceptată. Următorul pas e confirmarea unei date de către Vatican şi de stabilirea finanţării de către autorităţile române.

Cel mai probabil, Papa Francisc va vizita vara viitoare țara noastră. Primii care au lansat invitația, după confirmarea în scaunul papal,  au fost cei din Biserica Romano-Catolică. Apoi în 2015, preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis pontifului că e aşteptat în ţară noastră şi că ar fi minunat că acest lucru să se întâmple tocmai cu ocazia centenarului Marii Uniri, transmit stirileprotv.ro. Biserica Româno-Catolică speră că Papa Francisc să oficieze, cu această ocazie, beatificarea a şapte martiri comunişti.

Citește și: Situație fără precedent în România: Motivul aberant pentru care statul a lăsat fără pensie de handicap o femeie ce suferea de scleroză multiplă

Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, a declarat că au fost îndeplinite toate procedurile din punctul de vedere al Bisericii Catolice din România, al Bisericii Ortodoxe. ”Din câte am auzit. şi al preşedinţiei, ale autorităţilor. Ar putea fi în 2018, noi aşa sperăm.”, a spus acesta pentru PRO TV.

Imediat ce vizita va fi confirmată oficial, Biserica Romano-Catolică va trebui să notifice Preşedinţia şi Ministerul de Externe şi Guvernul, pentru a pregăti planul vizitei Suveranului Pontif. Planul de finanţare a vizitei ar trebui să fie făcut de Guvern împreună cu Biserica Romano-Catolică. Aceasta va estima numărul de credincioşi ce vor participa la eveniment dar şi care ar fi costurile necesare. De altfel, în luna martie, primarul Gabriela Firea spunea că aşteaptă cu emoţie vizită Papei.

Citește și: Eroare uriașă a PSD! Decizia care le poate puna capac

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.