Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paradă militară impresionantă la Moscova. Dodon, umăr la umăr cu Putin - FOTO/VIDEO

sputnik
parada moscova

Rusia sărbătoreşte Ziua Victoriei cu festivităţi organizate în toate marile oraşe, marcând 72 de ani de la capitularea Germaniei naziste în 1945. Zeci de oraşe ruseşti găzduiesc parade militare, concerte, focuri de artificii şi alte evenimente de sărbătoare.

Parada armatei ruse defilează în Piaţa Roşie din Moscova. Avioanele şi elicopterele militare nu participă la această impresionantă demonstraţie de forţă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

content-image

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat din loja oficială la aceste manifestări, având un loc de cinste în imediata apropiere a omologului său rus, Vladimir Putin.

content-image

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat marţi alături de preşedintele rus Vladimir Putin la parada militară din Piaţa Roşie din Moscova, organizată cu ocazia împlinirii a 72 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, conform imaginilor difuzate de televiziunile ruse, în contextul în care Partidul Socialist (prorus, de stânga), la conducerea căruia s-a aflat până a fi ales preşedinte, se pregăteşte de campania pentru alegerile legislative de anul viitor, relatează şi portalul Deschide.md, potrivit agerpres.

Rusia celebrează la 9 mai Ziua victoriei, care marchează înfrângerea Germaniei naziste în 1945, inclusiv printr-o paradă militară în Piaţa Roşie. La Chişinău, ca şi în alte capitale europene, se serbează marţi Ziua Europei, conform unei decizii a Consiliul European de la Milano, din 1985.

Minunile naturii. O plajă, dispărută în urmă cu 33 de ani, a reapărut pe coasta vestică a Irlandei

Igor Dodon anunţase încă din luna aprilie că se va deplasa de 9 mai la ceremoniile de la Moscova în fruntea unei delegaţii moldovene, din care fac parte şi veterani de război.

"La una din ultimele întrevederi cu preşedintele Federaţiei Ruse, domnul Putin m-a invitat să fiu prezent la parada pe Piaţa Roşie. Pe parcursul ultimilor 10-11 ani, niciun preşedinte al Republicii Moldova n-a dat curs acestei invitaţii şi în semn de prietenie faţă de partenerii noştri din Federaţia Rusă, am decis să merg, să dau curs acestei invitaţii", scria el atunci într-un mesaj pe o reţea de socializare.

Aceasta este a treia vizită a lui Dodon la Moscova de la învestirea sa în funcţie în decembrie trecut. În vizita pe care o întreprinde la Moscova, Igor Dodon este însoţit de familia sa şi de fostul său consilier pentru relaţii externe, Andrei Neguţă, devenit recent ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.