Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PARADOX: SRI a verificat dacă SRI are 'acoperiţi' în Justiţie/ Mihalache: 'Am anumite dubii'

SRI

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a verificat, la cererea CSM şi UNJR, dacă serviciile secrete au agenţi acoperiţi sau colaboratori în rândul magistraţilor. Doar că CSAT nu are mecanisme legale de a face acest lucru, astfel că verificările au fost făcute chiar de instituţiile vizate, după cum recunoaşte Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale.

Vezi şi: CSM a lămurit 'câmpul tactic': Serviciile nu au oameni în Justiţie

Judecătorii au afirmat că ar putea acţiona în instanţă CSAT, fiind nemulţumiţi de răspunsul primit. Întrebat ce părere are despre acest demers, Mihalache a răspuns: "Mi se pare un pic hazardat. Am sentimentul că cineva e într-o campanie electorală în justiţie pe tema asta. Există obligaţia legală, nu noi am intradus-o, ca CSAT să verifice aceste lucruri. Dacă mă întrebaţi pe mine, e un pic complicat şi nu văd aici foarte bine rolul CSAT. Poate într-o zi această prevedere ar trebui regândită, pentru că CSAT nu are instrumente la dispoziţie pentru a verifica 23.000 de magistraţi. Poate să ia acele declaraţii pe proprie răspundere şi să le trimită instituţiilor. Instituţiile răspund."

Cu alte cuvinte, SRI verifică dacă SRI are agenţi acoperiţi. "De aceea vă spun că eu am anumite dubii asupra acestei proceduri, dar ăsta a fost răspunsul instituţiilor statului", a mai afirmat Mihalache.

Vezi şi: Şefa judecătorilor îl atenţionează pe Iohannis: 'Putem da CSAT-ul în judecată'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.