Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paradoxul din Sectorul 6

În Sectorul 6 avem una dintre cele mai disputate campanii și cu un rezultat incert în acest moment. Prima șansă o are Ștefan Florescu, independent, care a fost curtat și de PNL. Gabriel Mutu, deși este candidatul PSD, pleacă cu  șansa a doua și asta mai ales din cauza unei campanii slabe, o parte din electoratul PSD neștiind că acesta este candidatul partidului.

Florescu a reușit în timpul campaniei să fure o parte din electoratul psd-ist, având o strategie deșteaptă, țintind chiar electoratul social democrat. De la mesaje de stânga și până la materiale grafice pe aceeași culoare ca a PSD, Ștefan Florescu a ajuns să aibă o cotă de simpatie extrem de mare în electoratul de stânga.

Gabriel Mutu a avut o campanie cu mesaje diverse, amestecate, fără o linie clară. De la „Alături de tine”, la „Mutu vorbește”, continuând cu „Spune-i lui Mutu” și altele asemănătoare, bune pentru notorietate, dar care nu aduc nimic altceva, ba din contră.

Dacă ar fi să dăm note celor două campanii, Florescu ar lua cu mult peste Mutu. Cu toate acestea, publicul nu dă note, ci votează, uneori fără a lua prea mult în seamă campania electorală și aici mă refer la publicul PSD care poate aprecia sau ignora campania, dar atunci când intră în cabina de vot știe că trebuie să pună ștampila pe cei trei trandafiri.

De aici vine și lupta strânsă dintre cei doi. Florescu se bazează pe o simpatie captată în rândul electoratului social democrat, Mutu se bazează pe disciplina aceluiași electorat.

Putem afirma, fără să greșim, că orice pronostic este valabil.

Ce s-ar întâmpla, însă în realitate, după aceste alegeri.

Ștefan Florescu poate ieși primar, dar nu va avea nicio forță în consiliul local. Neavând în spate un partid, va fi în bătaia vântului sau mai exact va sta blocat de o alianță fireasca a partidelor din consiliu. Sectorul 6 poate rămâne în continuare în blocaj, dacă Florescu nu va face pasul către unul din partidele mari.

Dacă ar câștiga Mutu, atunci lucrurile ar fi mult mai simple. PSD poate construi o majoritate, având mai multe opțiuni. PSD-PMP-ALDE sau chiar PSD-PNL.

Paradoxal, locuitorii sectorului 6, dacă vor să dea un vot de blam clasei politice, punând ștampila pe un independent, riscă să aleagă un primar care nu poate face mai nimic în sectorul pe care îl conduce, sector și asa nenorocit de actualul primar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.