Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paris. Vladimir Putin îşi AMÂNĂ vizita în Franţa

Preşedinţia franceză a anunţat marţi că preşedintele rus Vladimir Putin îşi amână vizita la Paris care ar fi trebuit să înceapă pe 19 octombrie, transmite AFP, potrivit agerpres.

Anunţul vine după ce ambasadorul rus în Franţa declarase că Putin ar fi vrut să ajungă la Paris săptămâna viitoare pentru a aborda probleme spinoase, timp ce relaţiile dintre cele două ţări se deteriorează în legătură cu războiul din Siria, conform Reuters.

În ciuda tensiunilor diplomatice, vizita lui Putin la Paris este în 'continuă pregătire'

Oficialii francezi se luptă să găsească modalităţi pentru a pune noi presiuni asupra Rusiei, după ce Moscova a respins prin veto un proiect de rezoluţie asupra Siriei elaborată de Franţa în Consiliul de Securitate al ONU. Furia în creştere a responsabililor francezi provocată de evenimentele din zonele controlate de rebeli la Alep - bombardate de regimul sirian sprijinit de Rusia (n.r) - i-a făcut să reconsidere dacă îl vor primi pe Putin la 19 octombrie.

"Bineînţeles că încă mai vrea să vină la Paris", a declarat Aleksandr Orlov la radioul Europe 1. "Cred că dialogul trebuie să continue şi suntem aici pentru a discuta mai ales în momentele dificile", a adăugat el.

Citeşte şi: Stare de alertă în Israel. Autorităţile se tem de atacuri în pragul sărbătorilor evreieşti

"Eşti ales preşedinte tocmai pentru a găsi precis soluţii la probleme dificile. Vladimir Putin va veni să discute subiectele care provoacă furie", a mai afirmat ambasadorul.

Preşedintele Francois Hollande a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că nu este sigur dacă este util sau necesar să se întâlnească cu Putin. Liderul rus avea programată o vizită la Paris pentru a inaugura noua catedrală ortodoxă rusă şi vizita o expoziţie de artă rusă în capitala franceză, aminteşte Reuters.

Citeşte şi: Rusia îşi retrage avioanele de război din Belarus

Ministrul francez de externe Jean-Marc Ayrault a declarat luni că o întâlnire cu Putin doar pentru politeţuri nu are rost, deşi a indicat că cei doi lideri se pot întâlni la Berlin în aceeaşi zi pentru un summit, pentru a discuta criza din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.