Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parisul şi Londra lucrează la un MEGA-PROIECT MILITAR: Rachetele sunt de bază

racheta supersonica

Parisul şi Londra au semnat marţi un acord pentru lansarea proiectului unor viitoare rachete cu grupul european MBDA, confirmând legătura strategică franco-britanică în ciuda Brexitului, transmite AFP.

Acordul, semnat la Londra în prezenţa lui Harriett Baldwin, ministrul britanic al achiziţiilor din apărare, şi a lui Laurent Collet-Billon, director general pentru armament (DGA), intervine în ajunul activării articolului 50 al Tratatului de la Lisabona care va declanşa oficial procesul de ieşire din Uniunea Europeană a Regatului Unit, scrie agerpres.ro.

Citește și: DISPERAȚI după bani? Samsung vinde telefoane Galaxy Note 7 recondiționate

Finanţat în părţi egale de Franţa şi Regatul Unit, programul Viitoarea rachetă anti-navă/Viitoarea rachetă de croazieră (FMAN/FMC - în franceză, n.red) "este un nou exemplu al colaborării în cadrul tratatului de la Lancaster House" (n.red - Acordurile franco-britanice de la Lancaster House, încheiate în anul 2010, prevăd crearea unei forţe expediţionare comune franco-britanice cu efective de câteva mii de militari şi punerea în comun a unor resurse productive în industria de apărare), arată un comunicat al ministerului britanic al Apărării.

Cu o valoare de 100 de milioane de euro, faza de concept a FMAN/FMC va fi împărţită în mod egal între cele două naţiuni.

Citește și: Cel mai bizar FURT: A reușit să fure CASA cu totul

"Legătura noastră cu Franţa este puternică şi durabilă. Avem o lungă istorie de cooperare în materie de apărare şi securitate cu aliatul nostru european", a declarat Harriett Baldwin.

"Regatul Unit este ferm angajat în securitatea Europei, după cum o arată şi faptul că are bugetul apărării cel mai ridicat de pe continent, iar noi vom continua să cooperăm pe programele de apărare europene", a adăugat aceasta.

Citește și: Shakira a refuzat să meargă la nunta lui Lionel Messi: Ce CONFLICT e la Barcelona

Londra şi Parisul şi-au exprimat mereu, după votul britanic în favoarea Brexitului, ataşamentul pentru relaţia strategică franco-britanică şi au dat asigurări că aceasta nu va fi afectată de ieşirea Regatului Unit din UE.

"Lansăm astăzi o nouă fază majoră a cooperării noastre bilaterale", a declarat la rândul său Laurent Collet-Billon.

Citește și: Prințesa Diana și-a povestit RELAȚIILE SEXUALE: Ce-i scria secretarei sale

MBDA este un joint-venture Airbus Group (37,5%), BAE Systems (37,5%) şi Leonardo (ex-Finmeccanica, 25 %).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.