Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentari de Vaslui despre colegul lor condamnat pentru viol: E un exemplu

bordeianu

Saptamana trecuta presa dezvaluia ca in judetul Vaslui cetatenii au ales prin vot uninominal sa fie reprezentati de un deputat condamnat pentru viol, anume de Dan Bordeianu (PSD). Stiripesurse.ro a contactat cativa parlamentari de Vaslui pentru a ii intreba daca se simt confortabil sa fie colegi cu un deputat care are o astfel de pata pe cazierul sau.

Parerile parlamentarilor au fost impartite. Senatorul Doina Silistru a precizat ca din punctul sau de vedere Bordeianu este un exemplu, pentru ca a realizat ce a facut, si-a revenit si s-a realizat profesional si familial.

"El a facut aceasta fapta atunci cand era minor, si-a ispasit pedeapsa, acum este un om la locul lui, care isi vede de treaba lui, are un copil, o sotie, deci este un om care dupa o astfel de fapta a realizat ce a facut si a facut tot posibilul sa se realizeze si din punct de vedere familial si din punct de vedere al meseriei, al profesiei. Nu cred ca ar trebui facute legaturi de genul asta. Nu ar mai trebui blamat. Si pentru el, faptul ca i s-a scos asta in evidenta nu este usor. Acum e un om la locul lui. Este un exemplu ca si-a revenit dupa o astfel de pedeapsa. Exista cazuri cand oamenii isi revin, realizeaza ce au facut", a declarat senatorul PSD Doina Silistru.

Citeste si: Revoltator! Deputat de Vaslui, condamnat pentru VIOL

Senatorul PNL Nelu Tataru nu este insa la fel de intelegator cand vine vorba de colegul sau din Parlament. Acesta subliniaza ca dezaproba tot ce tine de viol.

"Nimic nu mi se pare in regula din ce tine de viol sau de orice infractiune. A fost un caz care a fost judecat la data respectiva, raman la ce am spus la inceput. Dezaprob tot ce tine de viol, este o infractiune majora", a declarat senatorul Nelu Tataru.

Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru a evitat sa dea un raspuns concret intrebarilor noastre. El considera ca alegatorii lui Bordeianu sunt cei care ar trebui sa explice de ce l-au votat si de ce nu au considerat ca ar fi in neregula sa trimita in Parlament o persoana condamnata in trecut pentru viol.

"Cred ca raspunsul ar trebui sa vi-l  dea cei care l-au votat. Eu am sustinut de fiecare data ca ar trebui sa existe acel cazier profesional al fiecarui parlamentar. Cum dam declaratia de avere. Sa stiu si eu ce e cu omul ala, ce a facut in viata, din ce traieste, a fost in stare sa isi intretina o familie, cate neveste are, la a cata nevasta este, daca tot ne batem cu moralitatile in piept, sa vedem care e regimul lui - a fost condamnat, de ce a fost condamnat, cat a fost condamnat, cand a fost condamnat si poate atunci ar fi lucrurile mai clare", a declarat deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.