Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii britanici cer clemenţa lui Obama în cazul unui hacker autist

Un grup de 105 parlamentari britanici au solicitat preşedintelui american Barack Obama să retragă un mandat de extrădare emis pe numele unui tânăr autist britanic, care este acuzat că a spart mai multe reţele informatice din Statele Unite, relatează Reuters.

Lauri Love, în vârstă de 31 de ani, care suferă de sindromul Asperger, este acuzat că a fost implicat într-o serie de atacuri cibernetice din 2012 şi 2013, atunci când reţelele unor agenţii importante de securitate americane au fost sparte. Printre cele afectate se număra atunci FBI, Armata Americană, Agenţia de Apărare Antiaeriană, şi Rezervele Federale.

Citeşte şi: Avertisment OFICIAL pentru imigranţii musulmani: 'Aici noi mâncâm porc şi bem alcool!'

Un tribunal londonez a aprobat în septembrie extrădarea acestuia peste ocean, în ciuda avertismentelor venite din partea familiei, avocaţilor şi susţinătorilor acestuia, privind riscul la care va fi supus dacă va fi închis într-un penitenciar american.

Potrivit apărătorilor lui Love, el se va sinucide dacă va primi pedeapsa prevăzută de faptele sale, şi anume închisoare pe viaţă.

Citeşte şi: Anonymous a SPART mailul guvernului ecuadorian / FOTO

Într-o scrisoare adresată liderului de la Casa Albă, cei peste 100 de parlamentari britanici îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de acest caz sensibil.

De cealaltă parte, autorităţile americane susţin că Love este un hacker cunoscut din grupul Anonymous şi că acţiunile sale ilegale au provocat daune în valoare de câteva milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.