Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul a vacantat postul de președinte al ANCOM

broadbandtvnews.com
ancom

Deputaţii şi senatorii au dat marţi vot favorabil proiectului de hotărâre privind declararea vacantă a funcţiei de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), scrie agerpres.ro

Preşedintele Comisiei economice din Camera Deputaţilor, liberalul Daniel Zamfir, a afirmat că, pe 20 octombrie, Adrian Diţă şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al ANCOM. În aceste condiţii, comisiile de specialitate au luat act de această demisie, la data de 23 octombrie, şi au recomandat declararea vacantă a funcţiei de preşedinte al ANCOM. 

Pe 24 octombrie, Comisia economică, de industrii şi servicii din Senat şi Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor au adoptat un raport favorabil privind nominalizarea fostului premier Sorin Grindeanu pentru funcţia de preşedinte al ANCOM. 

Parlamentarii au început şedinţa comună cu un moment de reculegere, după ce senatorul ALDE Ioan Hadârcă a reamintit că pe 7 noiembrie se împlinesc 100 de ani de la aşa-zisa revoluţie bolşevică din octombrie 1917. "A fost un secol de teroare, războaie şi represiuni politice inumane. Ca fecior al Basarabiei, supravieţuitor al acestui regim, (...) am pledat şi pledez să nu se mai repete asemenea orori şi, zicându-le "veşnică pomenire" celor căzuţi sub regim totalitar, propun Parlamentului un moment de reculegere în memoria tuturor românilor căzuţi victime ale regimului totalitar", a argumentat senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.