Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul a votat numirea a doi vicepreşedinţi la ANCOM; USR şi PNL solicită demiterea şefului Autorităţii

broadbandtvnews.com
ancom

Parlamentul a votat, miercuri, numirea lui Bogdan Cristian Iana şi a lui Eduard Lucian Lovin în funcţiile de vicepreşedinţi la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), conform Agerpres.

Bogdan Cristian Iana a fost numit vicepreşedinte al ANCOM cu 316 voturi favorabile şi 55 împotrivă, iar Eduard Lucian Lovin - cu 318 voturi pentru şi 53 împotrivă. Cei doi vicepreşedinţi ai ANCOM sunt numiţi pentru un mandat de şase ani. La dezbateri, preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei din Camera Deputaţilor, Cătălin Drulă (USR), a arătat că va solicita demiterea preşedintelui ANCOM, Adrian Diţă.

"De patru luni, acest domn se ocupă cu destructurarea instituţiei şi a adus o camarilă, inclusiv pe aceşti doi domni, cărora le plătim, conform legii, salarii compensatorii. Înţeleg că vă recunoaşteţi cumva eroarea făcută numindu-i înapoi în funcţiile de vicepreşedinte. Până aici este bine, dar trebuie să vă asumaţi eroarea până la capăt. Eu voi propune săptămâna viitoare în Comisia pentru tehnologia informaţiei reunită cu cea de la Senat un raport de demitere a domnului Diţă. Sunt de notorietate acţiunile pe care le-a întreprins acolo punând în pericol chiar siguranţa României, pentru că este o instituţie cu atribuţii în domeniu", a susţinut Drulă.

La rândul său, deputatul PNL Pavel Popescu a criticat conducerea ANCOM şi a cerut schimbarea lui Adrian Diţă de la conducerea instituţiei. "Problema PNL este cu incompetenţa şi cu minciuna care pluteşte în coaliţia de guvernare şi această incompetenţă are un nume în ANCOM, incompetenţa se numeşte Adrian Diţă. Acest om a creat o degringoladă, a decapitat instituţia în ultimele luni de zile", a spus deputatul liberal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.