Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul britanic a fost DIZOLVAT. Începe campania pentru alegerile anticipate

ITV
parlament

Campania pentru alegerile legislative anticipate de pe 8 iunie a început în mod oficial miercuri în Marea Britanie odată cu dizolvarea parlamentului, conservatorii aflaţi la putere cerându-le votanţilor să o susţină pe şefa guvernului actual, Theresa May, în 'conducerea puternică şi stabilă' a ţării prin dificila perioadă a negocierilor cu privire la Brexit, transmite DPA, conform agerpres.

Sondajele plasează Partidul Conservator cu peste 15 procente în faţa laburiştilor, cea mai mare formaţiune de opoziţie, înaintea a ceea ce mulţi analişti consideră a fi un scrutin nenecesar, prin care May vrea să-şi sporească puterea printr-o majoritate parlamentară mai consistentă.

Imagini ŞOCANTE cu prăbuşirea unui avion pe o şosea din SUA - FOTO/VIDEO

Rezultatele unui sondaj Panelbase, publicate miercuri, creditează Partidul Conservator cu 47% din intenţiile de vot, în scădere cu două puncte procentuale faţă de săptămâna trecută, dar cu 17 puncte în faţa laburiştilor.

Theresa May le-a cerut votanţilor ca la alegerile de pe 8 iunie să o susţină la conducerea guvernului şi să-i sprijine planurile pentru negocierile privind retragerea ţării din Uniunea Europeană.

Cu prilejul unei întâlniri de campanie în Oxfordshire, liderul Partidului Liberal-Democrat, Tim Farron, a acuzat-o pe May că încearcă o 'încoronare' prin aceste alegeri.

Laburiştii şi-au axat miercuri campania pe reducerile bugetare din sectorul de sănătate, ministrul din umbră Jonathan Ashworth angajându-se să stopeze, dacă partidul său va câştiga alegerile, închiderile planificate de spitale şi alte servicii de sănătate.

Theresa May urmează să se deplaseze în cursul după-amiezii la Palatul Buckingham, pentru acordul oficial al reginei Elisabeta a II-a cu privire la dizolvarea parlamentului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.