Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul cere ACTE CRUCIALE de la SRI: Totul a plecat de la sesizarea unui baron PSD aflat în PUȘCĂRIE

Meritocratia
SRI

Comisia de control al activităţii SRI va solicita Serviciului Român de Informaţii să prezinte o informare cu privire la numărul mandatelor de interceptare pe siguranţă naţională solicitate începând cu anul 2005, a declarat marţi preşedintele comisiei, Claudiu Manda.

"Am avut o sesizare venită prin avocat de la un actual deputat PSD care ne solicită şi ne sesizează cu o serie de aspecte, dar, în mare, a vorbit despre cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, domnul Nicolescu Constantin, care înţelegem că ar fi fost urmărit, interceptat, filat, audiat şi toate instrumentele de rigoare, pentru infracţiuni de corupţie, din câte ştim este acuzat de abuz în serviciu. S-a născut din această discuţie ideea de a sesiza şi de a întreba la Serviciul Român de Informaţii, în toată perioada din 2004 sau din 2005, până la decizia CCR, câte astfel de mandate pe siguranţă naţională au fost solicitate de SRI, câte au fost acceptate şi câte au fost respinse", a precizat Claudiu Manda, într-o conferinţă de presă la Parlament.

Citește și: Simona Halep dă o nouă lovitură! Imagini fabuloase

El a adăugat că, în cadrul comisiei, s-a făcut şi propunerea unei adrese către Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru a se vedea "câte persoane au fost condamnate în această perioadă pe infracţiuni pe Legea 535, pe infracţiuni de terorism". "Unul dintre colegi ne-a spus că în acest moment se află doar 13 persoane arestate, în contextul în care acuzaţiile sunt de mii de persoane ascultate, lucru pe care l-aţi văzut în spaţiul public", a spus şeful Comisiei SRI.

Manda a precizat că solicitarea comisiei către SRI ar urma să fie făcută miercuri.

Citește și: Guvernul pregătește o lege cu dedicație! Cine va fi ajutat de actul normativ care ar putea fi adoptat foarte curând .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.