Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul danez înăspreşte măsurile împotriva cerşetoriei

danemarca

Parlamentul danez a aprobat miercuri înăsprirea măsurilor menite să descurajeze cerşetoria agresivă, o decizie considerată ca vizându-i în principal pe romii din Europa de Est, transmite DPA. Măsurile includ dublarea pedepselor pentru cei aflaţi la prima infracţiune, la 14 zile de închisoare, aceştia putând fi condamnaţi fără un avertisment prealabil din partea poliţiei, cum era cazul până acum.

Legea, aprobată cu un scor de 78-23 de voturi, vizează prevenirea cerşetoriei pe străzile pietonale, în faţa supermarketurilor, în staţiile de transport, în trenuri şi în alte mijloace de transport public. Alte măsuri acordă poliţiei puteri sporite de a extinde zonele în care sunt interzise taberele sau aşezările ilegale.

Poliţia din Copenhaga a desfiinţat 25 de tabere ilegale în cursul anului, după plângeri tot mai numeroase legate de cerşetoria agresivă şi de condiţiile insalubre din aceste aşezări improvizate. Deputaţii au respins însă un amendament propus de Partidul Poporului Danez (populist, antiimigraţie) şi care prevedea expulzarea infractorilor condamnaţi. Legea va intra în vigoare la sfârşitul lunii iunie, o evaluare a efectelor sale urmând să aibă loc în 2020. Ministrul justiţiei, Soren Pape Poulsen, a salutat votul deputaţilor, apreciind că guvernul a acţionat 'hotărât'. 'Nu vom accepta ca oameni să-şi aşeze tabere în locuri publice, să ne folosească curţile bisericilor ca toalete şi să cerşească în trenuri', a declarat el într-un comunicat, conform Agerpres.

Proiectul de lege depus de guvernul minoritar de centru-dreapta a fost sprijinit de social-democraţi, principala formaţiune de opoziţie, şi de Partidul Poporului Danez, care susţine de obicei executivul. În schimb, criticii proiectului, printre care asociaţii de voluntari şi opoziţia de stânga, au atras atenţia că măsurile nu rezolvă problemele reale ale sărăciei şi discriminării etnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.