Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul de la Londra şi-a reluat lucrările cu un moment de reculegere - VIDEO

Parlamentul de la Londra şi-a reluat joi lucrările, după atacul de miercuri care a vizat Palatul Westminster şi s-a soldat cu trei morţi şi circa 40 de răniţi, în timp ce legislativul de la Edinburgh îşi va relua tot în cursul zilei dezbaterile pe tema referendumului privind independenţa Scoţiei, suspendate după atacul de la Londra, iar votul va avea loc marţea viitoare, informează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

La Westminster, parlamentarii au ţinut un minut de reculegere la 9:33 GMT. O altă ceremonie a avut loc în acelaşi timp în faţa clădirii Scotland Yard, la câteva sute de metri depărtare, în memoria poliţistului ucis în ajun.

TEROARE în Londra. ŞAPTE suspecţi au fost ARESTAŢI - LIVE VIDEO

Potrivit EFE, un perimetru amplu din jurul Palatului Westminster - care include Parliament Square şi Podul Westminster - este în continuare supravegheat de efective importante şi vizibile de poliţie, însă se permite accesul în clădire persoanelor care lucrează în Parlament, relatează EFE, care menţionează că drapelul britanic a fost coborât în bernă la Palatul Westminster şi la alte clădiri publice situate în apropiere.

La rândul său, primarul Londrei, laburistul Sadiq Khan, a convocat pentru orele 18:00 GMT un priveghi în Trafalgar Square în semn de solidaritate cu victimele atentatului comis miercuri în faţa Parlamentului. Khan le-a cerut britanicilor să vină cu lumânări pentru a-i omagia pe cei care şi-au pierdut viaţa în atacul de la începutul după-amiezii de miercuri, când un bărbat având barbă şi îmbrăcat în negru a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster, iar după aceea a reuşit să înjunghie un poliţist şi a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împuşcat mortal de forţele de securitate. Poliţistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite, la fel şi doi dintre pietonii loviţi de maşina atacatorului. 'Londra este cel mai bun oraş din lume. Nu ne vom lăsa niciodată intimidaţi de terorism. Vom rămâne uniţi în faţa celor care vor să ne facă rău şi să distrugă modul nostru de trai. Am făcut-o întotdeauna şi o vom face întotdeauna', a declarat el.

TEROARE în Londra. Informaţii de ultimă oră despre atacator - LIVE VIDEO

Totodată, poliţia londoneză a informat că anchetează informaţii potrivit cărora se poate vedea fum la zgârie-norul Gherkin din Londra, dar a precizat că nu este vorba despre 'un incident de securitate'. 'Nu există un incident poliţienesc sau de securitate @StMaryAxe, dar echipe ale @LondonFire anchetează informaţii cu privire la apariţia de fum în subsolul #Gherkin', a scris poliţia londoneză pe contul său de Twitter.

În ceea ce priveşte reluarea lucrărilor Parlamentului regional scoţian, Glenn Campbell, corespondentul BBC, a scris pe Twitter că dezbaterea privind autorizarea guvernului scoţian de a organiza un nou referendum de independenţă va avea loc marţea viitoare. O purtătoare de cuvânt a legislativului de la Edinburgh a refuzat să comenteze, scrie Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.