Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European a aprobat două proiecte ale europarlamentarului Victor Negrescu

Victor NEGRESCU

Parlamentul European a adoptat miercuri bugetul Uniunii Europene pe anul 2017, în care este inclusă și finanțarea pentru două proiecte pilot depuse de europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu, fiecare în cuantum de 1,5 milioane de Euro.

Este vorba despre două acțiuni pregătitoare referitoare la dezvoltarea sectorului digital și modernizarea industriei: Digital Hubs Network și Digital Transformation of European Industry.

„Este un semnal foarte important pentru modernizarea industriei faptul că Parlamentul European a aprobat finanțarea necesară pentru realizarea acestor proiecte pilot. Sectorul digital reprezintă principalul pilon pentru dezvoltarea economică viitoare a UE și sunt sigur că aceste proiecte vor duce la eficientizarea industriei europene, precum și la dezvoltarea start-up-urilor și hub-urilor digitale. Din discuțiile avute cu Comisia Europeană a reieșit că România ar fi un excelent beneficiar al acestor proiecte importante pentru viitorul economiei europene”, a subliniat Victor Negrescu.

Citește și: Elena Udrea are nostalgia vieţii de student. Ce decizie a luat fosta blondă de la Cotroceni

Anual Comisia Europeană selectează un număr limitat de proiecte pilot și acțiuni pregătitoare inițiate de europarlamentari prin care acordă finanțare unor demersuri inovatoare pe care Uniunea Europeană nu le finanța anterior. În acest sens, europarlamentarul român, Victor Negrescu, este cel care a inițiat cel mai mare număr de astfel de proiecte, reușind să convingă Comisia Europeană în a finanța deja peste 6 proiecte în valoare de peste 6,3 milioane de euro pentru acțiuni în domeniul sănătății, educației, industriei și noilor tehnologii.

Scopul celor două proiecte aprobate de Comisia pentru Bugete:

1. Proiectul Digital Hubs Network are ca scop stimularea dezvoltării IMM-urilor din punct de vedere digital, astfel încât acestea să se poată conecta la nivel internațional, să lucreze împreună, să dezvolte proiecte comune și să contribuie la crearea unei comunități digitale care va crește competitivitatea europeană în acest sector. În acest moment există cca 100 de incubatoare de afaceri la nivelul UE. Prin conectarea miilor de hub-uri digitale și a membrilor acestora, Europa poate dezvolta un adevărat Silicon Valley transfrontalier util pentru toate statele membre.

2. Proiectul Digital Transformation of European Industry urmărește asigurarea unei abordări coerente și sustenabile pentru dezvoltarea și consolidarea implicării tuturor părților relevante interesate de digitalizarea industriei europene: mediul de afaceri, mediul academic, institutele de cercetare, societatea civilă. Proiectul va sprijni acele regiuni și sectoare afectate de procesul de digitalizare și care nu au, la rândul lor, un program de digitalizare.

Parlamentul European a adoptat miercuri bugetul Uniunii Europene pe anul 2017, în care este inclusă și finanțarea pentru două proiecte pilot depuse de europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu, fiecare în cuantum de 1,5 milioane de Euro. Este vorba despre două acțiuni pregătitoare referitoare la dezvoltarea sectorului digital și modernizarea industriei: Digital Hubs Network și Digital Transformation of European Industry. „Este un semnal foarte important pentru modernizarea industriei faptul că Parlamentul European a aprobat finanțarea necesară pentru realizarea acestor proiecte pilot. Sectorul digital reprezintă principalul pilon pentru dezvoltarea economică viitoare a UE și sunt sigur că aceste proiecte vor duce la eficientizarea industriei europene, precum și la dezvoltarea start-up-urilor și hub-urilor digitale. Din discuțiile avute cu Comisia Europeană a reieșit că România ar fi un excelent beneficiar al acestor proiecte importante pentru viitorul economiei europene”, a subliniat Victor Negrescu. Anual Comisia Europeană selectează un număr limitat de proiecte pilot și acțiuni pregătitoare inițiate de europarlamentari prin care acordă finanțare unor demersuri inovatoare pe care Uniunea Europeană nu le finanța anterior. În acest sens, europarlamentarul român, Victor Negrescu, este cel care a inițiat cel mai mare număr de astfel de proiecte, reușind să convingă Comisia Europeană în a finanța deja peste 6 proiecte în valoare de peste 6,3 milioane de euro pentru acțiuni în domeniul sănătății, educației, industriei și noilor tehnologii. Scopul celor două proiecte aprobate de Comisia pentru Bugete: 1. Proiectul Digital Hubs Network are ca scop stimularea dezvoltării IMM-urilor din punct de vedere digital, astfel încât acestea să se poată conecta la nivel internațional, să lucreze împreună, să dezvolte proiecte comune și să contribuie la crearea unei comunități digitale care va crește competitivitatea europeană în acest sector. În acest moment există cca 100 de incubatoare de afaceri la nivelul UE. Prin conectarea miilor de hub-uri digitale și a membrilor acestora, Europa poate dezvolta un adevărat Silicon Valley transfrontalier util pentru toate statele membre. 2. Proiectul Digital Transformation of European Industry urmărește asigurarea unei abordări coerente și sustenabile pentru dezvoltarea și consolidarea implicării tuturor părților relevante interesate de digitalizarea industriei europene: mediul de afaceri, mediul academic, institutele de cercetare, societatea civilă. Proiectul va sprijni acele regiuni și sectoare afectate de procesul de digitalizare și care nu au, la rândul lor, un program de digitalizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.